wall street portada bandera bolsamania
37.912,72
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,5% després que Donald Trump hagi amenaçat a la Unió Europea amb imposar aranzels a més de 300 productes per les ajudes públiques a Airbus. A més, l'FMI ha retallat la seva previsió de creixement mundial, tal com va anticipar la setmana passada. D'altra banda, els inversors esperen l'inici de la temporada de resultats empresarials, que començarà divendres amb els comptes de JP Morgan Chase i Wells Fargo.

El Govern dels EUA ha plantejat la possibilitat d'aplicar aranzels addicionals a una llista de més de 300 productes de la Unió Europea com a represàlia per les presumptes ajudes públiques que els Vint-i-vuit presten al constructor aeronàutic europeu Airbus i que representen un impacte negatiu anual d'11.000 milions de dòlars (9.765 milions d'euros), segons les estimacions de l'oficina de Representació Comercial dels EUA (USTR).

Donald Trump ha assenyalat a Twitter que l'Organització Internacional del Comerç (OMC per les sigles en anglès) ha dictaminat que "els subsidis de la UE a Airbus han impactat als EUA, que imposarà aranzels a productes europeus per valor d'11.000 milions de dòlars. La UE s'ha aprofitat dels EUA al comerç per molts anys, però això s'acabarà aviat".

Al Dow Jones, el valor més alcista és Disney, que aquest dijous celebra el seu Dia de l'inversor. Allà donarà més detalls sobre el seu servei en streaming, Disney+, a més d'avançar els seus plans amb els actius comprats a Fox.

A l'àmbit macro, aquest dimarts es coneixerà l'índex RedBook, l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral i, finalment, un informe sobre optimisme econòmic publicat per l'IBD/TIPP (The Investor's Business Daily TechnoMetrica Institute of Policy and Politics).

Al mercat de matèries primeres, el petroli es manté a prop dels seus màxims de novembre. I ho fa en ple conflicte libi, cosa que al seu torn està coincidint amb les sancions dels EUA a les exportacions de cru iranià i veneçolà. Tot un còctel geopolític que està sostenint l'anomenat or negre.

En altres mercats, el petroli West Texas cotitza pla en 64,37 dòlars després de marcar aquest dimecres màxims anuals. El mercat descompta la situació de conflicte armat a Líbia, que pot afectar la producció del país nord-africà. "L'escalada del conflicte suposa un altre risc per als subministraments libis", assenyalen des de Danske Bank.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,17%, fins a 1,1284 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,49%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,34% i el del bo a tres mesos es manté al 2,42%.

Noticias relacionadas

contador