ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro manté aquest dimarts el bon to amb què va començar la setmana, un dia abans que es conegui la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE) del mes d'abril. Informacions de Bloomberg apunten que el supervisor no introduirà canvis en la seva política monetària després d'ajustar l'orientació a futur dels mercats i anunciar una nova ronda de refinançaments a llarg termini (TLTRO) el mes passat i la moneda l'ha celebrat amb alces fins als 1,1280 dòlars, el seu millor nivell en una setmana.

Aquestes notícies calmen els inversors, després que el president del BCE, Mario Draghi, introduís la possibilitat que l'entitat revisés, a curt termini, l'impacte dels tipus d'interès negatius i introduís mesures d'alleujament per als bancs de l'Eurozona. Tot i això, ha transcendit que el Consell de govern de l'organisme no té cap pressa en revisar aquest assumpte i està lluny d'introduir un sistema escalonat en les taxes d'interès, com s'havia especulat.

Les dades internes també van afegir un toc d'optimisme a la moneda, indiquen els experts de Monex, amb l'índex de confiança dels inversors de Sentix sobrepassant les expectatives amb un -0,3, quan s'esperava -1,7. I precisament el subíndex d'expectatives comença a fer-ho millor que el subíndex relatiu a la situació actual que, en general, en aquesta enquesta, manté la tendència a l'alça.

A tot això cal afegir que aquest dilluns, l'increment de la gana pel risc va dinamitar el dòlar, que va deixar caigudes contra la major part dels seus rivals. No obstant això, els experts de Rabobank no veuen opcions que les alces en la moneda europea se sostinguin a llarg termini. "El BCE reforçarà la seva cautela i la seva postura" dovish "en la política monetària durant la reunió d'aquest dimecres", indiquen.

Els experts argumenten que l'alentiment econòmic dels socis d'euro cobrarà protagonisme durant la conferència de premsa del banquer central, de manera que no aposten perquè la recent recuperació superi els 1,13 dòlars. "No veiem motius, perquè el mercat sostingui una recuperació per sobre d'aquest preu", expliquen i, de fet, creuen que hi ha més possibilitats que caigui per sota dels 1,12 dòlars durant les pròximes setmanes.

Noticias relacionadas

contador