petroleo1

Els preus del cru corregeixen després de les seves pujades de dilluns que el van alçar fins a màxims de fa cinc mesos. Un ral·li que es va veure impulsat per l'escalada de violència a Líbia.

"L'escalada del conflicte suposa un altre risc per als subministraments libis -que van augmentar el març-, cosa que podria donar lloc a un major suport al preu del petroli en una setmana que podria portar bones notícies en les converses comercials (entre els EUA i la Xina)", van assenyalar des Danske Bank.

Líbia és un dels exportadors de cru més rellevants per a Europa. Només el març, el país va produir uns 1,1 milions de barrils de petroli diaris.

A la tensió geopolítica d'aquesta regió se sumen les sancions dels EUA a l'Iran i Veneçuela (presents ja des de fa uns mesos) que també contribueixen a sostenir els actuals preus del cru.

Tot i la correcció, el barril de Brent es manté a prop dels 71 dòlars i, el West Texas, a nivells de 64-65 dòlars per barril. Cal recordar que tots dos acumulen una pujada del 40% i del 30%, respectivament, aquest 2019.

Neil Wilson, analista de Markets, espera que "a més d'un augment de la producció de l'OPEP per al segon semestre de l'any", tingui lloc "un increment de les exportacions de petroli nord-americà". Amb tot, assegura que "mentre hi hagi conflicte a Líbia, el mercat es veurà reflectit per aquesta por d'una pèrdua del subministrament".

Noticias relacionadas

contador