lira turca portada

La lira turca es recupera modestament aquest dimarts de la pallissa patida dilluns contra el dòlar, a causa de la incertesa política que pateix el país. La presidència de Recep Tayyip Erdogan encara digereix el resultat de les eleccions municipals, en què el seu partit va perdre en places tan important com Istanbul. Incapaç d'acceptar la derrota, el líder turc ha qüestionat la validesa dels comicis, desencadenant una nova onada de vendes en la moneda.

El president Erdogan va posar en quarantena el resultat que van llançar les urnes en aquesta ciutat aquest dilluns, dient que hi ha "massa" irregularitats i també va citar el "crim organitzat". Les crítiques van provocar una onada de vendes en la moneda que va arribar a depreciar-se un 1%.

Des d'aquest moment, remunta marginalment i es canvia de mans en 5,70 unitats, després de marcar un mínim de dues setmanes a l'inici de la setmana, en 5,73 unitats contra el dòlar. Aquest preu marca el seu pitjor canvi des de la caiguda del 22 de març, quan la moneda va arribar a cotitzar a les 5,84 lires per cada 'bitllet verd'.

Els experts de Rabobank aposten per futures caigudes en la moneda, ja que els operadors poden ara posar-se curts en la lira, ja que s'han aixecat les restriccions imposades abans dels comicis que es van celebrar el 31 de març. Així, "la lira turca és l'anella més feble a causa de les creixents preocupacions del mercat que la tensió política pugui augmentar durant els pròxims dies o setmanes", expliquen.

Noticias relacionadas

contador