ep ibex 35 imatge darxiu
Europa Press - Archivo
11.075,40
  • 185,20
  • 1,70%

L'IBEX 35 ha pujat un 0,35%, fins als 9.155,50 punts, i cotitza a les portes dels seus màxims anuals, situats als 9.185 sencers. El selectiu continua amb la seva bona ratxa després de repuntar a prop del 2% aquest divendres, a la calor de les novetats polítiques a Espanya però, sobretot, aixecat per un context general optimista a Europa.

La setmana ha arrencat amb el festiu d'aquest dilluns als Estats Units. Wall Street no ha obert per la celebració del Dia dels Presidents. Al llarg de les properes cinc jornades se seguirà parlant del Brexit i de les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, i igualment cobraran protagonisme els resultats. A Espanya, Telefónica (+0,83%) anuncia els seus aquest dijous.

Aquest dilluns, els valors més alcistes han estat Mediaset España (+2,75%), la paperera Ence (+2,45%), Viscofan (+1,56%) i Caixabank (+1,46%). Entre els grans valors, a més de Telefónica, BBVA ha avançat un 0,64%, seguit de Santander (+0,49%), Inditex (+0,2%) i Repsol (+0,16%).

En negatiu, pocs valors. L'aerolínia IAG ha baixat un 2,14%, seguida de Siemens Gamesa (-1,28%) i Sabadell (-1,01%). Bolsamanía ha publicat que l'inversor mexicà David Martínez ha comprat 22 milions d'accions del banc a preus entre 0,88 i 0,94 euros per títol.

Al Mercat Continu, MásMóvil ha repuntat un 2,78% després que el seu conseller delegat hagi obert la porta a pagar dividend el 2020. Ho estem valorant "seriosament", ha comentat Meinrad Spenger.

En altres mercats, el petroli Brent repunta lleugerament un 0,2%, fins als 66,41 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,1%, fins als 1,1310 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l’1,24%, mentre que la prima de risc espanyola baixa un 2,8%, fins als 112 punts.

NEGOCIACIONS COMERCIALS

Pel que fa a la guerra comercial, les converses continuaran aquest setmana a Washington després de les trobades de la passada a Pequín. Igualment, a l'altre costat de l'Atlàntic caldrà estar atent a les conseqüències de la declaració d'emergència nacional per part de Donald Trump la passada setmana.

"Les negociacions comercials tornen a estar en el focus aquesta setmana. L'optimisme al respecte ha impulsat les borses asiàtiques aquesta matinada. Amb la intenció d'arribar a un acord, el més clar possible, les dues parts (la Xina i els EUA) s'afanyen per arribar a un pacte abans de la data límit de l'1 de març per la treva comercial.

Funcionaris d'alt nivell, entre ells el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el viceprimer ministre de la Xina, assistiran a les converses, cosa que augmenta la confiança que s'aconseguiran avanços. El fet que aquesta ronda se celebri a Washington vol dir que podríem rebre més notícies sobre els esdeveniments", assenyala Jasper Lawler, responsable d'anàlisi de London Capital Group.

Pel que fa al Brexit, les negociacions continuaran despertant interès a mesura que ens acostem a finals de mes, quan se celebrarà una nova votació al Parlament britànic al pla de Theresa May. A finals d'aquesta setmana, cal destacar que s'esperen comentaris de diversos responsables dels bancs centrals sobre les perspectives de creixement i la política monetària. Aquesta setmana intervindran Mario Draghi i Peter Praet, del Banc Central Europeu (BCE).

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'única cosa que cal destacar de la primera sessió de la setmana és que, tot i les importants pujades de divendres, no hem assistit a cap correcció puntual (o recollida de beneficis com en diuen alguns). Això ens apropa una miqueta més a l’important resistència dels 9.260 punts. Que per allò de deixar un petit filtre de ruptura es podria parlar dels 9.300 punts en números rodons", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Dit això, les sensacions segueixen sent, al seu conjunt, bones. Però no ens enganyem, perquè encara no hem trencat res a l'alça. Només si ho fem en espelmes setmanals i amb folgança, deixarem la porta oberta a què el potencial 'cap i espatlles' invertit al qual sembla que estem donant forma (amb objectiu als 10.000) es confirmi. Però encara no ho hem fet, així que no ens avancem als esdeveniments", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador