ep recursosbilletes dinero euros
EUROPA PRESS - Archivo

L'euro s'encamina aquest dilluns cap als 1,1350 dòlars, immers en un rebot des dels mínims de tres mesos de divendres passat, quan es va precipitar cap als 1,1230 dòlars. La moneda europea rep impuls de la gana inversora pel risc, després de l'optimisme en les converses comercials entre la Xina i els EUA i tracta de desempallegar-se de un nou cop a la baixa del Banc Central Europeu (BCE).

El dòlar australià i el iuan també s'han vist beneficiats per l'ànim positiu al voltant dels actius de risc, ja que els inversors anticipen el final del conflicte comercial entre els Estats Units i la Xina, després que les dues parts informessin sobre el progrés de les converses.

Després del tancament dels mercats divendres passat, la Xina i els Estats Units van anunciar plans per reprendre les negociacions comercials a Washington, cosa que va alimentar les esperances que els dos països s'estiguessin acostant a un acord.

"Creiem que hem avançat en temes molt, molt importants i difícils", va dir el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, durant una reunió amb el president xinès, Xi Jinping. Xi, per la seva banda, va expressar la seva esperança d'aconseguir "un acord de benefici mutu", segons l'agència oficial de notícies Xinhua.

La Casa Blanca ha assenyalat aquest diumenge que queda "molta feina per fer" per aconseguir canvis en el comportament comercial xinès. Després de la reunió, Trump va publicar a Twitter que les converses amb Pequín havien estat "molt productives", tot i que divendres passat va afirmar durant una conferència de premsa a la Casa Blanca que les converses amb la Xina eren "molt complicades", de manera que es podria estendre la data límit de l'1 de març per evitar l'augment dels aranzels sobre els productes xinesos.

De tornada a l'euro, la moneda ha estat atrapada en un estret rang comercial des de novembre, ja que la creixent debilitat en l'economia de la zona euro ha compensat un marcat gir en les expectatives d'augments de les taxes d'interès de la Reserva Federal dels Estats Units aquest any.

Però després del mínim no vist des del desembre de divendres, l'euro s'ha recuperat lleugerament, ajudat per l'ànim positiu al voltant dels actius de risc. "En general, l'estat d'ànim segueix sent força positiu pel que fa a les perspectives per al comerç", indiquen experts d’RBC Capital Markets, que afegeixen que seguirà la gana pel risc.

D'altra banda, els experts de MUFG Bank, tot i que reconeixen que hi ha sobrants motius perquè l'euro segueixi debilitat, indiquen que el biaix baixista no té més recorregut a no ser que hi hagi una sorpresa en les dades econòmiques que apunti a una recessió en les potències de l’Eurozona. A més, tot i els recents comentaris del membre del Banc Central Europeu, Benoit Coeuré, que va apuntar a una major alentiment de la inflació, el mercat havia descomptat que el banc central es demorés en l'abandó de la seva política ultraexpansiva.

Amb tot, el president del Consell de Governadors del BCE, Francois Villeroy, ha valorat aquest dilluns la desacceleració de l'economia europea com "significativa" i ha indicat que el BCE pot optar per modificar la seva guia a futur sobre els tipus d'interès si la situació no és temporal. Però els experts del banc nipó assenyalen que "el regulador monetari està tirant d'una de les cordes que té al seu abast per estimular l'economia dels socis de l'euro: rebaixar verbalment la moneda".

Noticias relacionadas

contador