trump china eeuu portada buena
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

Les borses asiàtiques s'han endinsat amb ganes en el verd aquest dilluns, impulsades per l'optimisme dels inversors sobre l'avanç de les converses sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Després dels contactes a Pequín, aquesta setmana delegacions dels dos països es reuniran a Washington.

Les borses de la Xina continental lideren els avenços, amb una escalada dels índexs compostos de Xangai (+2,68%) i Shenzhen (+3,75%). El Kospi SEU de Corea del Sud ha pujat un 0,7% i el Hang Seng de Hong Kong ho ha fet un 1,7%. Al Pacífic, l’ASX200 d'Austràlia ha afegit un 0,4%.

L'índex de referència del Japó, el Nikkei 225 ha afegit un 1,8% en una jornada durant la qual el país ha publicat les seves xifres de comandes de maquinària, que van caure un 0,1% el desembre, respecte al mes anterior i havia superat així les previsions d'una caiguda de l'1,1%. Les accions han pujat a Taiwan (+0,80%) i en tot el sud-est asiàtic.

Després del tancament dels mercats divendres passat, la Xina i els Estats Units van anunciar plans per reprendre les negociacions comercials a Washington, cosa que va alimentar les esperances que els dos països s'estiguessin acostant a un acord.

"Creiem que hem avançat en temes molt, molt importants i difícils", va dir el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, durant una reunió amb el president xinès, Xi Jinping. Xi, per la seva banda, va expressar la seva esperança d'aconseguir "un acord de benefici mutu", segons l'agència oficial de notícies Xinhu

La Casa Blanca ha assenyalat aquest diumenge que queda "molta feina per fer" per aconseguir canvis en el comportament comercial xinès. Després de la reunió, Trump va publicar en Twitter que les converses amb Pequín han estat "molt productives", tot i que divendres passat va afirmar en una conferència de premsa a la Casa Blanca que les converses amb la Xina eren "molt complicades", de manera que es podria estendre la data límit de l'1 de març per evitar l'augment dels aranzels sobre els productes xinesos.

Els negociadors acabaven de concloure dos dies de converses a Beijing, amb tota l'atenció dels operadors en temes espinosos com el desgrat de Washington pel que fa a la tecnologia xinesa i les polítiques comercials.

La treva d'aranzels expira el 2 de març i deixarà els Estats Units en la tessitura d'imposar impostos per valor de 200.000 milions en productes xinesos. El president Donald Trump va dir que podria postergar-los si el país estava a punt d'arribar a un acord amb la Xina.

Noticias relacionadas

contador