ep banco popular sucursal bancaria cajero
EUROPA PRESS
4,85€
  • 0,10€
  • 2,16%

El jutjat de primera instància número 38 de Barcelona ha anul·lat una compra d'accions de Banc Popular per 498.555 euros subscrites per una societat d'inversió en l'ampliació de capital de 2016, segons ha informat Lean Advocats.

La sentència, dictada arran d'una demanda interposada per aquest bufet, condemna el Banc Santander, successor universal en els drets i obligacions processals del Banc Popular, a tornar a la part demandant aquests 498.555 euros més els interessos legals meritats des de la data d'adquisició, amb expressa condemna de totes les costes causades en el procediment.

Per al despatx, la sentència és particularment rellevant per la quantia de la inversió i perquè la part demandant és una societat dedicada a la gestió de valors. També incideix en la desestimació de la manca de legitimació passiva. La part demandant va adquirir de tercers els drets de subscripció preferent el 2016. Tot i això, el jutjat subratlla que "és indiferent si les accions són adquirides al mercat primari o secundari, o un tercer, s'ha de respondre de què la compravenda va ser a conseqüència de la publicitat emesa pel fullet informatiu i en altres mitjans de comunicació".

No és la primera sentència d'aquest tipus favorable a una empresa que es dicta a Espanya però, a diferència del que està succeint amb les reclamacions d'inversors particulars, la decisions judicials a favor de societats s'han produït fins ara amb comptagotes.

La sentència condemna el Santander a reparar "tots els danys i perjudicis que haguessin ocasionat als titulars de valors adquirits com a conseqüència de les informacions falses o les omissions de dades rellevants del fullet informatiu necessari per dur a terme l'oferta pública de subscripció d'accions".

Noticias relacionadas

contador