sabadellcb3
1,69€
  • 0,05€
  • 3,27%

L'inversor mexicà David Martínez Guzmán, conseller dominical de Banc Sabadell, ha elevat la seva participació en l'entitat del 3,105% al ​​3,496% després d'haver-ne adquirit 22 milions d'accions per 20 milions d'euros, a un preu d'entre 0,88 i 0, 94 euros per títol.

Martínez, conegut com l’'inversor fantasma' perquè evita les aparicions públiques, ha aprofitat la caiguda borsària de Sabadell després de la presentació dels seus resultats per reforçar la seva posició com a segon accionista institucional del banc, tan sols per darrere del fons nord-americà BlackRock.

En concret, segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Martínez va comprar 5 milions d'accions a 0,88 euros el passat 12 de febrer, altres 5 milions de títols, a 0,89 euros el 13 de febrer, 5 milions d'accions, a 0,91 euros el 14 de febrer i finalment, 7 milions de títols, a 0,94 euros el 15 de febrer.

Martínez ha fet aquestes operacions a través de la seva societat inversora Fintech Europe, filial al seu torn de Fintech Investment i de la matriu Fintech Advisory, totes elles controlades per aquest misteriós inversor. Des de 1987, quan va fundar Fintech Advisory, s'ha especialitzat en comprar deute de països amb problemes i també a rescatar empreses a punt de fer fallida.

El misteriós inversor també ha saltat a la palestra perquè ha utilitzat la seva fortuna, valorada en uns 2.400 milions de dòlars, per fer-se amb el control de Telecom Argentina, que recentment ha signat una aliança amb Vodafone per competir, entre d'altres empreses, amb Telefónica.

El 2013, va decidir comprar el 5% de Sabadell en el marc de l'ampliació de capital realitzada pel banc. Però aquesta aposta no li va sortir rodona, ja que la seva participació s'havia diluït fins a l'actual 3,1%, segons va recollir Bolsamanía el passat mes de setembre.

Ara, després de la nova patacada borsària del valor, Martínez ha decidit reforçar la seva presència de manera destacada, després que durant les últimes jornades diversos consellers, entre ells el conseller delegat, Jaume Guardiola, haguessin notificat la compra d'accions per donar suport a la cotització.

A més, la setmana passada, Bolsamanía també va publicar que tant Guardiola com el president de l'entitat, Josep Oliu, van renunciar a la seva retribució variable corresponent a l'exercici 2018 per la crisi de TSB. Tots dos van manifestar el seu desig de no cobrar aquesta part de la seva remuneració en un consell d'administració celebrat el passat 31 de gener.

Noticias relacionadas

contador