brokermalasnoticias
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha pujat un 0,21%, fins als 9.022,8 punts, després d'haver marcat un mínim intradia durant la sessió als 8.903 punts. El selectiu espanyol s'ha donat la volta durant la part final de la jornada, després d'una obertura lleugerament alcista a Wall Street. En qualsevol cas, la preocupació pel creixement mundial i les tensions comercials segueixen afectant el sentiment dels inversors. Recordem que el selectiu va tancar el mes de maig amb una pèrdua propera al 6% (-5,7%).

La setmana estarà marcada per dos assumptes: el Brexit i el que hagi de dir el Banc Central Europeu (BCE) aquest dijous. El Brexit passarà a un primer pla de la mà de la inoportuna visita de Donald Trump al Regne Unit que podria contribuir a tensar encara més les coses.

No s'ha d'oblidar que Trump és partidari d'un Brexit dur i que ja ha anticipat que, a part de Theresa May, té intenció de reunir-se amb Boris Johnson i amb Nigel Farage, tots dos inclinats també per aquesta opció.

Així mateix, aquest divendres May dimitirà com a líder del Partit Conservador, cosa que donarà el tret oficial de sortida a la carrera per ocupar el seu lloc i, per tant, el de primer ministre.

Pel que fa al BCE, com sempre, el que hagi de dir l'organisme i el seu president, Mario Draghi, es mirarà amb lupa i es convertirà, de ben segur, en catalitzador dels mercats. Els experts parlen d'una reunió "important".

"És molt difícil que la tensió vagi a relaxar-se de manera substancial. Hi pot haver setmanes d'eufòria, com la que ve en funció del que faci el BCE però, mentre les condicions més bàsiques que generen incertesa al mercat no vegin una solució, tenim risc de seguir veient volatilitat", assenyala Borja Gómez, director d'anàlisi d'Inverseguros-Dunes Capital.

"Tot depèn de quant es mantingui aquesta incertesa comercial, i pot mantenir-se més temps. De cara a finals d'any és molt factible que es revifi i domini el dia a dia de la premsa i els mercats. Jo no descarto per res que Trump apliqui aranzels a la UE", conclou Gómez.

Mentrestant, segueix cuejant l'anunci fet per Donald Trump a finals de la setmana passada, quan va comunicar aranzels sobre Mèxic. Tot això, mentre les relacions entre la Xina i els EUA segueixen tensant-se, cosa que fa que s'allunyi cada vegada més un acord. La preocupació per tot aquest assumpte és el major element de pressió ara mateix sobre els mercats.

Un altre element d'incertesa és la situació política a Europa. Itàlia preocupa, i preocupa també Alemanya després de la dimissió d'Andrea Nahles, líder del partit socialdemòcrata alemany, després dels mals resultats en les europees.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, els PMI manufacturers s'han mantingut estables. A França ha quedat en 50,6, en línia amb el que s'esperava i amb la dada prèvia. A Alemanya, se situa en 44,3, com el mes previ i també segons es preveia. A la Zona Euro, ha quedat en 47,7 enfront del 47,7 esperat i anterior. Espanya ha estat l'únic país en què el PMI va quedar per sota del mes anterior i del que s'esperava (en 50,1 enfront de l'estimació de 51,3 i al 51,8 previ).

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"El de menys és si tanquem aquest dilluns en verd o en vermell, l'important és que tanquem molt lluny dels mínims de la sessió, després d'arribar a marcar mínims als 8.903 punts (-1,12%). De manera que es pot dir que el nostre primer gran objectiu de caiguda ja s'ha complert. No oblidem que des que va començar la correcció, després de deixar un buit baixista setmanal als 9.410 punts (que segueix intacte) hem parlat de caigudes cap als 8.940 punts (50%) i per sota, els 8.800 punts (61,8%) d'ajust/retrocés de tota la pujada prèvia", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I el preu sembla voler construir-nos un petit suport (almenys temporal) als 8.900 punts, just a mig camí entre el 50% i el 61,8% de retrocés de Fibonacci. Vol dir això que ha passat el pitjor? No, no ho sabem. és impossible saber-ho, no ens enganyem. Però sí que d'alguna manera ens està advertint que a nivells actuals i una mica més avall hauríem de trobar un potencial sòl de la correcció si és que de veritat estem davant d'un simple ajust de tota la pujada des dels mínims de desembre. Mentrestant, seguim sense figura de volta de cap tipus", afegeix aquest expert.

"El normal és que ara els preus rebotin i veurem fins on arriben i en funció d'on es freni aquest i del que passi després (si marquem nous mínims decreixents o no) tindrem més informació de la que ara mateix tenim. I és que si mirem el DAX, aquest ens està deixant un envolupant alcista diària des de la base d'un canal baixista, cosa que en teoria vol dir que toca rebotar... i després ja veurem", ha conclòs Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador