ep economiaempresas- acciona invertira mas100 millonesel campus empresarial que albergara su nueva sede
ACCIONA
107,40€
  • -1,30€
  • -1,20%

Acciona ha arribat a un acord amb UDP Renewables (UDPR) per construir dues plantes fotovoltaiques a la regió d'Odessa, al sud-oest d'Ucraïna, amb una inversió total prevista de 30,6 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

El consorci propietari d'aquesta plantes, la potència conjunta de les quals és de 33 megawatts (MW), està participat al 75% per Acciona i al 25% pel soci local UDPR i la seva construcció s'iniciarà aquesta mateixa setmana amb l'objectiu que estiguin instal·lades abans que finalitzi l'any.

L'energia generada es vendrà a l'operador públic d'Ucraïna, Energorynok State Enterprise

Les dues noves instal·lacions produiran uns 55 gigawatts hora l'any (GWh) d'energia lliure d'emissions, equivalent al consum de més de 23.000 llars ucraïnesos i evitaran l'emissió a l'atmosfera d'unes 53.000 tones de CO2 l'any en centrals de carbó.

Acciona ha destacat que, amb aquesta operació, reforça la seva posició al sector renovable ucraïnès, on ha completat la construcció, en propietat al 100%, del complex fotovoltaic Dymerka 2-3-4 a la regió de Kíev. "Estem molt satisfets de seguir contribuint al desenvolupament de les energies renovables i a la sostenibilitat del sistema energètic a Ucraïna, un país amb interessants oportunitats al sector", ha subratllat en un comunicat el director general de l'àrea Desenvolupament de Negoci de la divisió d'Energia d'Acciona, Joaquín Castell.

Per la seva banda, Sergiy Yevtushenko, managing partner en UDP Renewables, s'ha mostrat "encantat" de reforçar la seva aliança amb Acciona. "Esperem que aquesta cooperació permeti accelerar el destacat progrés del mercat renovable a Ucraïna", ha afegit.

Les plantes incloses en aquest acord són les de Gudzovka, amb una potència de 19,8 MW, i la d'Arcyz, amb 13,5 MW. Ambdues comptaran amb mòduls fotovoltaics de silici policristal·lí sobre estructures fixes, segons ha explicat Acciona.

L'energia generada es vendrà a l'operador públic d'Ucraïna, Energorynok State Enterprise, mitjançant un contracte de subministrament tipus PPA (Power Purchase Agreement) d'electricitat fins al 31 de desembre de 2029. Posteriorment, Acciona s'acollirà al sistema de preus que s'estableixi al mercat ucraïnès.

Noticias relacionadas

contador