broker portada dos
11.052,10
  • 68,40
  • 0,62%

L'IBEX 35 ha pujat un 1,15% i ha reconquistat els 9.100 punts (9.136,00) impulsat pel sector bancari, que ha avançat amb molta força. En concret, Bankia ha liderat el selectiu amb una revaloració propera al 8%. Els bancs espanyols han reaccionat així a la decisió de tipus d'aquest dimecres de la Fed. El sectorial de bancs europeus ha pujat un 2,5% i la resta de places del Vell Continent s'han revalorat al voltant del 0,6%.

La divisió dins de la Fed va quedar reflectida en el diagrama de punts que facilita l'organisme sobre les previsions que manegen els membres del FOMC, el Comitè Federal de Mercat Obert, en relació amb l'evolució dels tipus d'interès.

Segons les projeccions, actualment set membres del FOMC anticipen una rebaixa addicional de 25 punts bàsics abans de final d'any, cosa que implicaria una nova retallada l'octubre i desembre. Altres cinc membres no anticipen més retallades i cinc membres els hauria agradat mantenir sense canvis els tipus fins a final d'any.

"L'escenari actual és complex i justifica visions diferents", ha assenyalat Jerome Powell durant la roda de premsa. "És molt complicat anticipar l'evolució dels tipus" a causa que hi ha "una gran incertesa", va afegir el banquer central, que va esmentar les disputes comercials, el Brexit o el menor creixement global com les principals debilitats actuals.

L'atenció continua aquest dijous centrada en els bancs centrals. Avui el Banc d'Anglaterra ha mantingut els tipus sense canvis, tal com esperava el consens. Per la seva banda, el Banc del Japó, amb una votació de 7 a 2, ha mantingut la seva política monetària sense canvis i l'orientació futura també sense modificacions. "El Banc del Japó continua a l'espera, però reconeix que els riscos de les economies estrangeres segueixen augmentant i ara considera que cal prestar més atenció a la possibilitat que es perdi l'impuls per aconseguir l'objectiu d'estabilitat de preus", expliquen els analistes de Deutsche Bank.

INCERTESA POLÍTICA I ALTRES MERCATS

Finalment, cal comentar que a Espanya els inversors segueixen pendents de la incertesa política i que cada vegada són més les veus que es refereixen a l'impacte d'aquesta situació en una economia que, cada minut que passa, està més feble. En aquest sentit, Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha rebaixat les perspectives de creixement per a l'Eurozona i a nivell mundial. L'organisme calcula que el creixement global s'alentirà al 2,9% el 2019 i al 3% el 2020 i ha assenyalat que és l'augment anual més feble des de la crisi financera de 2008.

A altres mercats, el petroli Brent puja un 1,6%, fins als 64,62 dòlars, a causa del temor d'una falta de subministrament a nivell mundial després dels atacs a les instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita. A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1050 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté al 0,25%, mentre la prima de risc espanyola també es manté en 75 punts bàsics.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Finalment no es va perforar en cap moment cap suport per tal com en preus de tancament de l'IBEX els 9.000 punts sempre s'han respectat. I després de corregir lleugerament la sobrecompra diària desplegant un petit lateral, hem continuat pujant. Tal com esmentàvem durant les últimes sessions ja no hi ha cap resistència fins als 9.410 punts: el buit baixista setmanal de principis de maig. Buit que es va emplenar en dues ocasions però que en cap cas es va tancar", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I per què pugem aquest dijous més que els nostres veïns europeus? Pel mateix que abans quèiem més que ells: pels bancs. El sectorial bancari europeu rebota aquest dijous una mica més del 2% i molts dels nostres bancs reboten el doble, igual que abans queien més que el sector. Gairebé sempre passa que el que més cau és el que més rebota després i aquest és el cas, principalment, de Bankia i Sabadell. Dos bancs que a mitjans d'agost marcaven nous mínims de tots els temps. Pel que fa a Wall Street, ja tenim l'S&P 500 a només un 0,25% dels màxims històrics, els 3.027,98 punts", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador