mark carney boe

Com era més que previsible, el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) ha mantingut els tipus sense canvis, al 0,75%, durant la seva última decisió de política monetària abans que es compleixi la data del Brexit. Així mateix, l'organisme dirigit per Mark Carney ha avisat que el procés de divorci i "la incertesa" que genera forçarà que el banc central perllongui els tipus baixos.

El Comitè de Política Monetària de l'institut emissor ha pres la decisió per unanimitat, com també preveia el mercat i les compres d'actius seguiran sent de 43.500 milions de lliures mensuals.

A les actes de la reunió del banc central, l'organisme creu que el Regne Unit evitarà caure en recessió aquest any, però adverteix que el Brexit i les preocupacions comercials pesen sobre l'economia. Així mateix, avisa el BoE que un divorci sense acord afectarà a l'economia. Segons el document, estimen que una sortida caòtica "conduiria a un creixement més feble, una inflació més alta i una major depreciació de la lliura".

No obstant això, el Banc va emfatitzar que les taxes d'interès podrien pujar o baixar si el Regne Unit abandonés la Unió Europea sense un acord. Les actes de la reunió del banc el setembre van reflectir que els responsables de la formulació de polítiques haurien d'equilibrar l'augment de les taxes d'interès per controlar la inflació en lloc de reduir-les per donar suport al creixement.

D'altra banda, l'economia del Regne Unit es va contraure un 0,2% durant els tres mesos fins al juny. El Banc espera que l'economia s'expandeixi un 0,2% durant el tercer trimestre d'aquest any. Si bé, això és més feble que el creixement del 0,3% previst el mes passat, vol dir que s'espera que el Regne Unit eviti una recessió tècnica, definida com dos trimestres consecutius de declivi econòmic.

Noticias relacionadas

contador