bancos definitivo

La banca segueix ballant al so dels bancs centrals. Aquest cop li tocava a la Fed. Els homes de Jerome Powell han baixat els tipus d'interès. I els bancs, entre ells els espanyols, així ho celebren al parquet impulsant en l'acte un IBEX 35 que reprèn posicions gràcies a ells.

Sabadell avança un 3%, Bankia, un 4%, Santander, més d'un 2%, BBVA ,més d'un 1% i CaixaBank, més d'un 3%. La volatilitat segueix sent el denominador comú en els bancs aquestes últimes setmanes. Tan aviat pugen amb ímpetu com cauen amb la mateixa energia.

Què va fer aquest dimecres la Fed? Els de Powell van baixar els tipus. Que esperava el mercat. Això si, va ser una decisió que va deixar en evidència la divisió del banc central nord-americà. I obre la porta a un escenari molt incert.

I és que al mateix temps que va baixar els tipus, va demostrar molta indefinició sobre les seves futures decisions en matèria de política monetària. En aquest dubte sobre si hi haurà o no noves retallades de tipus en el futur proper, s'alegren els bancs.

Després de conèixer la seva decisió, l'euro es va depreciar un 0,5% fins als 1,1017 dòlars i el West Texas es va deixar un 2% fins als 58,09 dòlars per barril. I, tot i la clara divisió de parers mostrada per la Reserva Federal, Powell va assegurar que "la Fed té la moral alta i estem molt units".

Finalment, el president del banc central dels EUA va calmar el mercat afirmant que "no estem anticipant una recessió als EUA". Així va repetir unes paraules que ja va pronunciar durant la seva recent participació en un fòrum financer de Suïssa celebrat fa un parell de setmanes.

Noticias relacionadas

contador