les-reformes-de-macron-ne-pourront-pas-toutes-etre-appliquees-dit-olaf-scholz

El ministre de Finances d'Alemanya, Olaf Scholz, ha advertit aquest dijous que si el Regne Unit abandona la Unió Europea sense un acord perjudicaria el comerç a causa de nous aranzels i controls duaners addicionals.

A falta d'apoximadament sis setmanes perquè el Regne Unit abandoni el bloc el 31 d'octubre, la Unió Europea ha dit que Londres encara no ha presentat propostes substancials per evitar una sortida sense acord.

"Una sortida desordenada dels britànics no seria bona. El major dany seria per als propis britànics", ha assenyalat Scholz, segons el grup mediàtic Funke. "Però no hauríem d'il·lusionar-nos, també afectaria a Alemanya. Nous aranzels i controls aranzelaris podrien conduir a demores al comerç", ha subratllat.

Scholz ha afegit, però, que les autoritats duaneres alemanyes estan ben preparades en aquest cas.

El 2018, les exportacions alemanyes al Regne Unit van representar aproximadament el 6 per cent de les vendes externes totals, cosa que va convertir el Regne Unit en la cinquena destinació d'exportació més importants per als fabricants de béns alemanys.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha afirmat anteriorment que encara es podia arribar a un acord de divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea.

Noticias relacionadas

contador