ep un usuario se conecta a la plataforma netflix a 14 de octubre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Netflix ha presentat aquest dijous els seus resultats corresponents al primer trimestre de l'any, en què ha obtingut un benefici net de 2.332 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 78,7% en relació amb els 1.305 milions obtinguts durant el mateix període del any anterior. Tot i això, les accions de la companyia cauen més d'un 6% a la sessió després de presentar una previsió d'ingressos (9.491 milions) i beneficis (2.063 milions) per al proper trimestre que no convenç el mercat.

  • 565,15$
  • 2,44%

Aquestes xifres es tradueixen en un benefici per acció (BPA) de 5,28 dòlars, per sobre dels 2,88 dòlars registrats entre gener i març de 2023, i també de la previsió de consens, que apuntava a un BPA de 4,52 dòlars.

Per la seva banda, els ingressos han crescut un 14,8% durant els dotze últims mesos, fins a assolir els 9.370 milions de dòlars, una partida en què Netflix també ha superat els 9.280 milions anticipats per consens d'analistes. La companyia detalla que aquesta millora de la facturació s'ha produït "principalment pel creixement de la membresía i els preus".

Una de les xifres més esperades d'aquests resultats és la quantitat de subscriptors, que s'ha ubicat en 269,6 milions, després d'anotar-se un increment del 16% a l'últim any i sumar 9,32 milions d'abonats des del tancament del 2023. La xifra ha estat millor que els 264,21 milions de subscriptors anticipats pels analistes.

La companyia ha anunciat, a més ,que a partir de l'any que ve deixarà de reportar la xifra de membres trimestrals, encara que seguirà brindant "un desglossament dels ingressos per regió cada trimestre".

A més, el benefici operatiu al primer trimestre va pujar als 2.600 milions de dòlars, un 54% per sobre dels 1.700 milions de dòlars registrats al primer trimestre del 2023. La companyia ha superat la seva pròpia previsió en aquesta magnitud "principalment a causa dels ingressos superiors als anticipats i a la despesa continguda". El marge operatiu va créixer 7 punts al darrer any, fins al 21%.

"Hem creat una combinació difícil de replicar d'una llista sòlida, recomanacions superiors, ampli abast i 'fandom' intens, cosa que impulsa una participació saludable a Netflix. Millorar en aquestes àrees clau és la millor manera de delectar els nostres membres i continuar fent créixer el nostre negoci", destaca la companyia.

De cara al proper trimestre, la companyia anticipa 9.491 milions en ingressos i un benefici net de 2.063 milions, cosa que representa un BPA de 4,68 dòlars.

contador