• Altres valors alcistes del dia han estat Siemens Gamesa i Técnicas Reunidas
  • En negatiu, Cellnex ha caigut gairebé un 4% i Ferrovial, un 1% després de la seva alerta de beneficis
broker637

L'IBEX 35 ha pujat un 0,23%, fins als 9.925,40 punts, impulsat pels guanys del 2,22% que ha registrat BBVA després de presentar els seus resultats. El selectiu espanyol ha marcat un màxim intradia als 9.947 punts i segueix a l'aguait dels 10.000 punts, després de tancar la setmana amb un ascens del 0,4%. El conjunt de borses europees ha registrat guanys més destacats que el selectiu espanyol, durant una jornada plena de resultats empresarials.

  • -
  • -

BBVA (+2,22%) va obtenir, entre gener i març de 2018, un resultat atribuït de 1.340 milions d'euros, un 11,8% superior al benefici del mateix període de 2017 (+22,3% en termes constants) i el major resultat trimestral dels últims tres anys. Aquest resultat favorable s'ha produït tot i la caiguda en els marges.

El resultat atribuït de CaixaBank (+1,82%) del primer trimestre va créixer fins als 704 milions, xifra que suposa una millora del 74,7%. En aquesta evolució indexa el creixement dels ingressos i la reducció de pèrdues per deteriorament d'actius financers i altres provisions.

Els valors més alcistes del dia han estat Siemens Gamesa (+3,94%) i Técnicas Reunidas (+2,75%). Entre els grans valors, Inditex ha pujat un 0,71%, seguit de Santander (+0,38%) i Iberdrola (+0,31%). En negatiu, Telefónica ha baixat un 0,08%.

Per la seva banda, Bankia (-0,25%) ha comunicat una caiguda en el seu benefici net del 24,5%. L'entitat ha explicat que aquesta retallada es deu al menor resultat obtingut per operacions financeres, l'impacte en el marge d'interessos dels venciments i la venda de carteres de renda fixa, i el benefici no recurrent per la venda de Globalvia que es va registrar durant el primer trimestre del 2017.

Dins de l'IBEX, han destacat les retallades en Ferrovial (-1,03%), que va anunciar aquest dijous després del tancament que preveu registrar una provisió addicional de 208 milions de lliures (236 milions d'euros) en relació amb un contracte amb l'Ajuntament de Birmingham gestionat per una filial d’Amey. Encara que el valor més baixista de l'IBEX ha estat Cellnex (-3,72%).

ECONOMIA: PREVISIONS A ESPANYA

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,2107 dòlars. Durant la compareixença d'aquest dijous, Mario Draghi no va modificar el missatge del Banc Central Europeu (BCE), que segueix sense donar pistes sobre quan finalitzarà el seu programa de compra d'actius.

Així mateix, aquest divendres es publiquen diverses dades macro destacades. A Espanya, el PIB manté el seu avanç trimestral al 0,7%, però retalla dues dècimes. Per la seva banda, l'IPC baixa una dècima a l'abril, fins a l'1,1%. També s'ha conegut el PIB del Regne Unit del primer trimestre, que modera el seu creixement fins a l'1,2%. Per la seva banda, als Estats Units el PIB del primer trimestre ha pujat un 2,3%, per sobre del 2% esperat.

Encara que la notícia econòmica del dia a Espanya ha estat l'Actualització del Programa d'Estabilitat d'Espanya per al període de 2018-2021, que el Govern ha de remetre a Brussel·les durant els pròxims dies.

L'Executiu estima un creixement mitjà anual de l'economia del 2,7% per a aquest any i del 2,5% per als exercicis següents, de manera que el producte interior brut (PIB) del país encadenaria vuit anys de creixement positiu. Unes previsions "creïbles i que, en tot cas, pequen de prudència", ha afirmat el ministre d'Economia, Román Escolano.

Les previsions estimen, a més una recuperació de tota l'ocupació perduda durant la crisi, amb 20 milions d'ocupats el 2020. De la mateixa manera, el Govern pronostica un dèficit públic del 2,2% del PIB aquest mateix any i que Espanya arribarà a un superàvit del 0,1% el 2021, cosa que no passa des de 2007.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX perd aquest divendres una bona oportunitat per allunyar-se de la resistència dels 9.940 punts. De moment està demostrant que no pot amb ella. I per baix tenim els 9.800 punts. En teoria, mentre els 9.800 punts no es perforin en preus de tancament volem deixar la porta oberta a la possibilitat de visitar, al llarg dels propers dies la zona dels 10.210 punts, on tenim un important buit baixista setmanal pendent de ser emplenat, almenys parcialment", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"El perill de perforar els 9.800 punts és que deixaria la porta oberta que l'índex busqués omplir el buit que presenta per sota (suport), als 9.550-9.600 punts. Però a tenor del bon aspecte tècnic que presenten els índexs europeus en el seu conjunt, sembla més probable un moviment a la recerca de la resistència dels 10.200 punts que no de recerca de suports", afegeix aquest expert.

"Per valors, cal destacar que Telefónica ha superat resistències aquesta setmana i en principi té via lliure fins als 8,6 euros. Atents també a Inditex, que per sobre de la resistència dels 26,06 euros confirmaria un nou impuls alcista cap a la zona dels 28 euros", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador