• La companyia va registrar 31,7 milions de benefici el 2018, enfront dels 31,6 de 2017
ep presentacionresultadosviscofan
VISCOFAN

Viscofan cau un 2% a l'IBEX-35 després de presentar els resultats del seu primer trimestre de 2018 aquest dijous després del tancament del mercat. Abans de presentar-los, el grup es revalorava un 0,72% al parquet. La companyia es va apuntar un benefici net de 31,7 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, millorant lleument els 31,6 registrats durant l'anterior exercici, segons ha informat a través d'un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 58,50€
  • -0,17%

Els analistes de Banc Sabadell consideren que "tot i el factor conjuntural de les divises que també estarà molt present durant el segon trimestre, pensem que poden donar-se rebaixes d'estimacions per part del consens, que ara semblen altes considerant que els resultats han estat àmpliament per sota".

L'import net de la xifra de negocis es va situar als 187.800.000 d'euros, xifra que suposa una caiguda del 3,5%, a causa de la debilitat dels tipus de canvi de les principals divises comercials davant l'euro.

La xifra de negoci del grup va caure un 3,5% durant el primer trimestre, llastada per la debilitat dels tipus de canvi enfront de l'euro

La companyia, a més, ha tingut durant aquest període uns ingressos d'explotació de 9,9 milions d'euros, incloent-hi la indemnització de 8,5 milions d'euros procedent d'una sentència del Tribunal Suprem per infracció de patent contra Mivisa Envasos, actualment Crown Food Espanya.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) es manté estable als 54,5 milions d'euros, però s'ha vist impactat per la forta depreciació de les principals divises comercials, per les quals perd 8,9 milions d'euros. Viscofan ha invertit durant aquest trimestre 13,1 milions d'euros d'una inversió esperada de 75 milions d'euros per al conjunt de l'exercici, que inclou, entre d'altres, el projecte de Cáseda i la instal·lació de capacitat de col·lagen a Sèrbia.

El grup va assenyalar que la forta generació de caixa operativa li ha permès reduir l'endeutament bancari net, que se situa als 28,3 milions al tancament de març, reduint-se un 31,1%, respecte als 41,1 milions d'euros al tancament de desembre de 2017.

El president de Viscofan, José Domingo de Ampuero i Osma, ha destacat que la companyia segueix "desplegant la seva estratègia de creixement i transformació tecnològica recolzant-se en el creixement del mercat i en la fortalesa financera per seguir impulsant les inversions i contrarestar l'entorn advers de divises".

Noticias relacionadas

contador