• Es tracta de la taxa més baixa en tres anys
Espana-Tesoro_2

L'economia espanyola va moderar dues dècimes el seu creixement interanual durant el primer trimestre del 2018 fins al 2,9%. Es tracta de la taxa més baixa en tres anys. Així ho publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest divendres.

En termes intertrimestrals, el Producte Interior Brut (PIB) va registrar una variació del 0,7% durant els tres primers mesos del present exercici, en un comportament similar al registrat durant l'anterior trimestre. La dada coincideix amb les estimacions del Banc d'Espanya, de l’AiReF i d'altres entitats i organismes, i acumula ja divuit trimestres consecutius d'alces.

Al seu últim informe sobre projeccions macroeconòmiques, el Banc d'Espanya calculava que el PIB hauria crescut un 0,7% durant el primer trimestre, la mateixa taxa que durant els dos trimestres anteriors que mostren un "elevat dinamisme". L'autoritat monetària va revisar a l'alça el creixement de l'economia espanyola per al proper trienni, pronosticant un creixement del PIB del 2,7% aquest any, que es desaccelerarà fins al 2,3% el 2019 i al 2,1% el 2020.

Per la seva banda, el Govern, al quadre macroeconòmic inclòs als Pressupostos per 2018, va elevar del 2,3% al 2,7% la previsió de creixement econòmic per a aquest any, gràcies a la millora de l'entorn exterior, la recuperació i normalització de l'activitat a Catalunya i la millora de la inversió empresarial.

Noticias relacionadas

contador