• Inditex ha estat el fanalet vermell llastrat pels mals resultats de les vendes d’H&M
  • Telefónica, encara que avui ha pujat, està en mínims de l'any i ha caigut un 20% des dels màxims anuals
  • Les borses del Vell Continent han tancat amb signe mixt
broker2 portada

Mala ratxa per a l'IBEX 35. El selectiu ha encadenat cinc sessions consecutives en vermell, cosa que ha fet que hagi acumulat una caiguda de l’1,65%. Aquest divendres, l'índex espanyol s'ha deixat un 0,26% fins als 10.150,4 punts. Aquest divendres es produeix la 'quàdruple hora bruixa'. La caiguda d'aquesta sessió ha estat provocada per Inditex.

  • 10.880,00
  • -1,99%

La companyia tèxtil ha estat el fanalet vermell de l'IBEX 35 després de registrar una caiguda del 2,49%. Inditex s'ha vist arrossegat per H&M, que ha caigut un 15%, després de presentar les seves vendes anuals, que han estat pitjor del que s'esperava. La caiguda d'Inditex es produeix a la setmana que ha presentat els comptes dels seus primers nou mesos fiscals, amb un increment dels seus beneficis.

A la part baixa de la taula també s'ha situat Bankia, amb una caiguda del 2,35%, i Arcelor Mittal, que s'ha deixat un 2%. D'altra banda, Ferrovial ha estat el valor que ha registrat les pujades, gràcies a un avanç de l’1,58%, l'ha seguit Siemens Gamesa (1,3%) i ACS (1%). Al costat de la pujades, cal parlar de Telefónica, que ha avançat 0,15%, però que està en mínims de l'any i ha caigut un 20% des de màxims anuals.

Aquest divendres també cal parlar de Banc Santander, que ha pujat un 0,14% després que hagi aconseguit una acceptació del 78% per al bo de compensació dels accionistes de Banc Popular. Les acceptacions superen els 7,6 milions de bons de fidelització per import de 764 milions d'euros.

Al Mercat Continu, durant aquesta sessió els inversors han estat pendents de PharmaMar. La companyia ha caigut un 3,1% fins als 2,36 euros després de confirmar la negativa de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès) a la sol·licitud d'autorització de comercialització de l’Aplidin a la indicació de mieloma múltiple.

"Els mercats de renda variable globals han tingut una bona ratxa (...). És temptador tornar-se baixista pel gran moviment, a causa del fet que el cicle dels Estats Units ja dura nou anys i per l a qual cosa la política monetària dels bancs centrals canviarà. No obstant això, creiem que és massa aviat per vendre i mantenim la renda variable en sobreponderar per 2018".

Així comencen els experts de JP Morgan un informe sobre estratègia global en renda variable en què inclouen una llista de 24 valors europeus preferits que no conté cap títol espanyol.

ALTRES MERCATS

La resta de borses del Vell Continent han tancat amb signe mixt. El CAC 40 francès ha caigut un 0,15%. D'altra banda, el DAX 30 alemany ha pujat un 0,27% i el FTSE 100 de Londres ha avançat un 0,57%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street cotitza amb pujades de més del 0,5% mentre els inversors segueixen pendents aquest divendres de tot el relacionat amb la reforma fiscal als Estats Units després de saber-se que dos senadors republicans es resisteixen a votar a favor de pla tributari tal com està redactat, fet que afegeix incertesa sobre l'aprovació final. El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha retardat un viatge a l’Orient Mitjà davant la situació.

Al pla macroeconòmic, la crisi de Catalunya suposa un focus d'incertesa per a l'economia. I així ho reflecteix el Banc d'Espanya (BdE) en les seves projeccions de creixement del producte interior brut (PIB). Però no prou com perquè trenqui la tendència del mercat laboral.

Pel que fa al calendari de dades del dia, escassetat de referències després d'una setmana que ha n’estat carregada. A la Zona Euro, la balança comercial d'octubre ha quedat als 18.900 milions d'euros davant els 24.600 milions esperats. Als Estats Units es publicarà la producció industrial de novembre.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que és la cinquena sessió de caigudes consecutives en el nostre IBEX, que deixa la porta oberta que es visiti de nou l'important suport dels mínims de novembre als 9.900 punts. "El problema de la setmana que acabem de tancar és que ens hem allunyat molt de la zona de resistència clau, la dels 10.600 punts. Recordin que estem fent referència a aquest nivell durant les últimes setmanes i tot feia pensar que ens podíem acostar aquesta resistència per atacar-la amb èxit", comenta l'analista.

No obstant això, entre d'altres, "ens hem topat amb Telefónica i Inditex que segueixen mostrant símptomes de debilitat", apunta. Encara que Inditex va arribar a pujar un 4,5% aquest dimecres després de confessar-se davant el mercat al final s'ha girat clarament a la baixa i es deixa a prop del 7% des dels màxims d'aquesta sessió, mentre que la nostra operadora segueix gotejant sense descans a la baixa i ha marcat mínims anuals als 8,21 euros. "Molt han de canviar les coses perquè finalment l'IBEX s'atreveixi en el curt termini amb la resistència dels 10.600 punts. No cal dir que el 'Ral·li de Nadal' caldrà deixar-ho per millor moment", conclou José María Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador