• Per regions, sobreponderen Japó i Zona Euro
  • Sobreponderen el sector financer i infraponderen el defensiu i immobiliari
jp morgan

"Els mercats de renda variable globals han tingut una bona ratxa (...). És temptador tornar-se baixista pel gran moviment, a causa del fet que el cicle dels Estats Units ja dura nou anys i que la política monetària dels bancs centrals canviarà. No obstant això, creiem que és massa aviat per vendre i mantenim la renda variable en sobreponderar per 2018".

Així comencen els experts de JP Morgan un informe sobre estratègia global en renda variable en què inclouen una llista de 24 valors europeus preferits que no conté cap títol espanyol.

Font: JP Morgan

En aquest informe, des de JP Morgan insisteixen en la idea que "les accions segueixen sent atractives enfront de la majoria de les alternatives" i matisen: "A principis de novembre vam reduir els valors cíclics, ja que van funcionar amb força i poden tenir dificultats una vegada que l'activitat arribi al seu punt màxim. Creiem que els valors tecnològics haurien de consolidar-se. Estem fent una rotació fora de creixement i cap a un estil 'value'. Per regions, sobreponderem Japó i Zona Euro".

REGIÓ A REGIÓ

Zona Euro (sobreponderar): la regió es beneficia de l'augment als rendiments dels bons, assenyalen aquests experts. "L'eufòria a la zona euro que va començar al maig, després de les eleccions franceses, i que ens va portar a obtenir beneficis en aquest moment, sembla haver-se deslligat completament. (...) Dins de la zona euro afavorim la perifèria enfront del nucli", expliquen des de JP Morgan.

Japó (sobreponderar): les divergències entre la política monetària del Banc del Japó i les de la resta del món es reflectiran en una potencial debilitat del ien, cosa que és positiu per a la renda variable japonesa, segons assenyalen aquests analistes. "La robusta activitat domèstica ajuda als guanys. El Japó es beneficiaria d'un augment en els rendiments globals i les valoracions japoneses són atractives", afegeixen.

Mercats emergents (neutral): JP Morgan va tenir un consell de sobreponderar sobre els mercats emergents fins a principis de setembre, quan va prendre guanys. L'acompliment de la regió va ser molt positiu i d'aquí la decisió de recollir beneficis. "El factor clau segueix sent la direcció del dòlar. Si el dòlar està tocant fons, llavors és poc probable que els mercats emergents continuïn liderant", expliquen des de JP Morgan.

El Regne Unit (infraponderar): El Regne Unit és un mercat defensiu d'alts dividends que podria tenir problemes si els rendiments dels bons comencen a pujar de nou. "JP Morgan creu que la lliura es mourà a l'alça des dels nivells actuals, fet que podria ser un problema per al FTSE100, ja que obté a prop del 70% dels ingressos de l'exterior".

Per sectors, l'assignació de JP Morgan és: Finances (sobreponderar), Cíclics (neutral), Energia (neutral); Tecnologia (neutral) i cautelosos amb Defensius (infraponderar) i Immobiliaris (infraponderar).

Noticias relacionadas

contador