broker681yd
11.094,40
  • -16,90
  • -0,15%

L'IBEX augmenta les caigudes a aquestes hores de divendres i ja es deixa un 1,5% pressionat pels bancs. El selectiu espanyol, el PSI 20 portuguès i l'FTSE MIB italià són els índexs que pitjor ho estan fent avui, amb retallades de l'1% de mitjana. Cal recordar que avui té lloc la segona 'quàdruple hora bruixa' de l'any, és a dir, que estem davant d'una jornada de venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic, amb tot el que això implica.

"Tal dia com avui vencen les opcions i futurs sobre índexs i accions tant a Europa com a l'altre costat de l'Atlàntic, cosa que sol traduir-se en una jornada de forta volatilitat, o això és el que els agrada dir a gran part dels analistes i mitjans econòmics especialitzats. És cert que hi ha venciments més volàtils que d'altres, però en general diria que el que els caracteritza és un major increment del volum de contractació i no tant la volatilitat", explica l'expert de 'Bolsamanía, José María Rodríguez. Rodríguez necessita que aquest augment de volum es comenci a notar des del començament de la setmana i que, a poc a poc, pot anar incrementant mentre s'acosta el venciment.

Amb tot, al mercat continua 'cuejant' aquest divendres la decisió del BCE, anunciada aquest dijous, d'acabar amb el QE al desembre (i reduir la quantitat destinada a la compra de bons durant l'últim trimestre de l'any) i mantenir els tipus sense canvis "almenys fins a l'estiu de 2019". L'euro, que va caure durant la passada jornada amb força, ha tocat un mínim de dues setmanes aquest divendres, als 1,1550 euros, i va camí de rubricar la seva pitjor setmana des de finals de 2016.

Wall Street va tancar aquest dijous amb signe mixt (descensos del 0,10% al Dow Jones, però pujades del 0,85% al ​​Nasdaq) mentre que a Àsia també ha dominat el signe mixt i els moviments moderats. Allà, el Banc del Japó ha deixat la seva política monetària sense canvis, tal com s'esperava. "Aquesta actitud cautelosa (del Banc del Japó) és possible que tingui alguna cosa a veure amb el fet que avui s'espera que la Casa Blanca reveli una llista amb entre 800 i 900 productes xinesos als quals imposarà aranzels, cosa que generarà preocupació sobre possibles represàlies i una escalada de tensions comercials", adverteix el responsable d'anàlisi de CMC Markets a Londres, Michael Hewson. S'especula que Donald Trump aprovarà finalment un paquet d'aranzels per valor de 50.000 milions de dòlars.

Així les coses, l'IBEX retrocedeix i s'allunya dels 10.000 punts. "Tot fa pensar que els 10.000 punts s'atacaran en breu, tot i que aquest nivell no suposa més que una resistència psicològica. La resistència real se situa en els màxims de maig, els 10.290-10.300 punts", precisen els experts de Bolsamanía.

Pel que fa al calendari de dades macro del dia, l'IPC de la Zona Euro es dispara sis dècimes al maig, fins a l'1,9%.

Noticias relacionadas

contador