boj-kuroda

El Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès) neda completament a contracorrent. L'entitat pilotada per Haruhiko Kuroda, ha anunciat que manté la seva política monetària estable i hi ha rebaixat la perspectiva d'inflació al rang del 0,5% - 1%, molt lluny de la seva meta de preus d'un 2%.

En un moment en què la Reserva Federal està fortament compromesa amb la normalització monetària, en anunciar fins a quatre pujades de tipus aquest any, i el Banc Central Europeu (BCE) ha posat data al final dels seus estímuls, el BoJ dista de tan sols començar a discutir una estratègia de sortida de la seva política ultra-flexible. A més, el BoJ ha mantingut la seva visió que l'economia s'està expandint moderadament.

SENSE ESTRATÈGIA DE SORTIDA

El banc central ha posat èmfasi el maig en què la discussió sobre una estratègia de desmantellament de les seves mesures expansives està fora de la taula en un moment en què la inflació es troba lluny del seu objectiu d'un 2 per cent.

"Comunicarem detalls sobre com vam planejar sortir una vegada que la inflació s'acceleri cap al 2 per cent i les condicions per assolir el nostre objectiu gradualment estiguin al seu lloc", va dir Kuroda a la Cambra alta del Parlament en un testimoni semestral el mes passat.

Noticias relacionadas

contador