cbasiared1 short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Caigudes a les borses del continent asiàtic que s'han deixat portar per les decisions dels bancs centrals a Europa, els EUA i el Japó i la imposició d'aranzels per valor de 50.000 milions del president nord-americà, Donald Trump, a la Xina. El Nikkei va pel seu compte i acaba en verd impulsat per la debilitat del ien contra el dòlar.

La divisa nipona es canvia de mans per sobre de les 110,80 unitats per dòlar, molt a prop dels seus màxims setmanals, després que els alcistes del dòlar hagin tornat a prendre el control de la moneda dels EUA. El 'bitllet verd' s'havia pres un respir en el seu ral·li inspirat per l'anunci que la Reserva Federal pujarà tipus fins a quatre vegades aquest any, a l'espera del Banc Central Europeu (BCE), però la cautela del supervisor monetari europeu en la sortida de la seva política d'estímuls ha tornat a decantar la balança a favor de la divisa nord-americana.

A més, la decisió del Banc del Japó de mantenir la seva política ultra-flexible sense canvis i de rebaixar les perspectives sobre la inflació ha pesat en la moneda nipona. Per tant, el Nikkei tanca en verd, amb un auge de mig punt i és un oasi verd enmig d'un continent que es tenyeix de vermell.

Amb la majoria de borses del sud-est asiàtic tancades pel Ramadà, Hong Kong acaba pla mentre que els parquets de la Xina continental pateixen la imposició de nous impostos a les exportacions xineses. Shenzhen es deixa un 1,45% i Xangai modera el seu declivi al 0,70%. Al pacífic, l’ASX200 puja un 1,29% i l'índex nova zelandès tanca pla.

Noticias relacionadas

contador