ep junta generalaccionistasduro felguera 2017
EUROPA PRESS

Inversions Somió ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la mexicana Petroza Limited, que havia manifestat la seva intenció d'adquirir a Somió un 24,3% de Duro Felguera i que aquesta mateixa setmana va denunciar la companyia asturiana davant el regulador per considerar que no havia comunicat adequadament al mercat informació rellevant, no comprarà finalment aquesta participació.

  • 0,54€
  • -0,55%

L'opció de compra es va formalitzar el passat 1 de juny i es va renovar el dia 7 de juny per un termini de set dies més. Així, Petroza podria exercir l'opció fins al dia 14 de juny, sense perjudici de la facultat de prorrogar el termini d'exercici de l'opció mitjançant pròrrogues setmanals mitjançant el mutu acord entre les parts.

"S'informa que no s'ha renovat l'opció de compra de Petroza Limited i que tal dret d'aquesta a comprar la participació d'Inversions Somió en Duro Felguera ha decaigut", assenyala el fet rellevant enviat a la CNMV. La nota afegeix, però, que aquesta circumstància no impedeix que "les parts puguin arribar a una entenimentat de compra instrumentat directament en ferm amb les mateixes o diferents condicions".

LES RAONS

Segons informa Inversions Somió al fet rellevant, la decisió de Petroza es deu al fet que "ha advertit dues contingències de caràcter essencial de han de ser aclarides prèviament a la compra, cosa que no estava pactat per al cas d'exercir l'opció".

Petroza ha confirmat que, des de la signatura de l'opció de compra, han conegut una contingència fiscal per import d'aproximadament 125 milions d'euros "amb resolució del TEAC desestimant el recurs de Duro Felguera, així com que l'Audiència Nacional, per suspendre l'execució d'aquesta resolució, hauria exigit garanties pel total de l'import, cosa que hauria assegurat que no han pogut accedir a la documentació necessària per valorar el seu abast i la seva correcta comptabilització".

Així mateix, Petroza afegeix que aquest mateix dimecres van conèixer el Pla Estratègic de Duro Felguera on es manifesta que el 'Term Sheet' del refinançament acordat amb els bancs exigia com a condició suspensiva que no participin en l'ampliació de capital els "accionistes majoritaris". Petroza precisa que la informació prèvia que coneixien era que els bancs condicionaven el refinançament al fet que hi no acudís Inversions Somió. "Aquesta extensió a qualsevol accionista majoritari suposaria que, després de comprar la participació, Petroza no podria, com a nou accionista majoritari, acudir a l'augment de capital sense que perjudiqués el contracte de refinançament, cosa que no té sentit", afegeix la nota.

Petroza ha afegit que està disposada a realitzar una compravenda en ferm de les accions "però exigint garanties enfront d'aquestes dues contingències, que el preu es garanteixi per Inversió Somió fins que s'aclareixin les dues contingències i es confirmi que Petroza podria exercir el seu dret de subscripció preferent en la futura ampliació sense que això afectés la vigència de l'acord de refinançament signat amb les entitats de crèdit. D'altra banda, al fet que es pugui valorar la contingència fiscal dels referits 125 milions ".

Recordem que Duro Felguera celebra aquest divendres junta general d'accionistes.

Noticias relacionadas

contador