trump-annonce-l-arrivee-d-emissaires-us-en-coree-du-nord

Donald Trump torna a canviar d'objectiu. Després d'una setmana durant la qual el president nord-americà va centrar la seva mira mediàtica en la reunió del G-7 i en la històrica cimera amb el líder nord-coreà Kim Jong-un, el republicà torna a la càrrega contra la Xina. Segons avancen diversos mitjans nord-americans, Trump ha aprovat la imposició d'un paquet d'aranzels per valor de 50.000 milions de dòlars al gegant asiàtic que es farà públic aquest divendres.

D'aquesta manera, Trump va complir les seves amenaces i no es va deixar influenciar per aquelles veus que l’advertien que un ascens de les tensions comercials podria descarrilar la relació entre les dues nacions, mentre els Estats Units es troba en procés de pressionar Corea del Nord per desmantellar el seu programa d'armament nuclear.

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, el secretari de comerç, Will Ross, i el representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer van acompanyar el president durant la presa de decisió, segons va assegurar la Casa Blanca aquest dijous, en unes declaracions que no van deixar entreveure la decisió final.

Fa tot just un parell de mesos, l'Administració dels Estats Units va revelar una llista de 1.300 productes amb valor de 50.000 milions d'euros en importacions xineses sobre les quals basava les seves amenaces. I la informació de la premsa nord-americana apunta que aquest divendres serà el dia escollit per a la publicació del nou catàleg.

Noticias relacionadas

contador