ep economiabolsa- ibex cae053 lastradola bancase alejalos 9
EUROPA PRESS - Archivo
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

L'IBEX 35 ha trencat la seva excel·lent ratxa alcista de cinc jornades consecutives en positiu, en caure un 0,25%, fins als 9.510,30 punts, després de marcar un mínim intradia als 9.476 enters. En qualsevol cas, la recollida de beneficis ha estat moderada i el selectiu espanyol es manté a prop dels màxims anuals registrats aquest dijous. L'índex ha pujat un 2,92% durant la setmana i avança un 11% aquesta any.

Els valors més alcistes de l'IBEX han estat Técnicas Reunidas (+2,59%), Indra (+1,4%) i Arcelor Mittal (+1,29%). Entre els grans, Repsol ha avançat un 0,39%, seguit de CaixaBank (+0,17%). En negatiu, Acciona (-1,7%), Telefónica (-1,47%) i Merlin Properties (-1,25%) han liderat les caigudes al costat de Inditex (-0,74%).

Al Mercat Continu, MásMóvil ha pujat un 1,04% després de publicar-se que el seu conseller delegat, Meinrad Spenger, va percebre el 2108 una retribució total de 13,2 milions d'euros, en ingressar 12.230.000 d'euros que per l'execució d'un pla d'opcions sobre accions el passat mes de maig.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,3%, fins als 69,61 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,05%, fins als 1,1217 dòlars. Per la seva banda, la prima de risc d'Espanya baixa lleugerament fins a 110 punts i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l’1,10%.

BREXIT, INFORME D'OCUPACIÓ, TRUMP...

La jornada de divendres ha comptat amb més notícies relacionades amb el Brexit. L'última hora és que la Comissió Europa ha ofert a Theresa May una pròrroga "flexible" de 12 mesos per al Brexit. May, per la seva banda, ha demanat a la UE que la pròrroga sigui fins al 30 de juny.

El Brexit ha estat sens dubte l'assumpte de la setmana al costat de les negociacions comercials entre la Xina i els EUA i dels rumors sobre un acord imminent. Aquest divendres, la notícia és que les dues parts haurien arribat a un "nou consens". Donald Trump ha dit que durant les pròximes quatre setmanes se sabrà si finalment hi ha pacte entre les dues potències mundials.

A més, les dades macro també han estat molt presents aquesta setmana, especialment els relacionats amb Alemanya, que han tornat a decebre (les comandes de fàbrica van sortir ahir molt pitjor del que s'esperava). Aquest divendres, la dada macro més rellevant ha estat l'informe d'ocupació de març dels Estats Units, que ha superat els pronòstics i ha confirmat que la debilitat registrada el febrer ha estat temporal.

El Dow Jones marca màxims anuals a Wall Street i frega ja els seus màxims històrics del passat mes d'octubre. Per la seva banda, Trump ha tornat a ser protagonista perquè ha demanat a la Fed que baixi els interessos per impulsar l'economia nord-americana "com un coet espacial".

"Jo personalment penso que la Reserva Federal hauria de baixar tipus. Ens està frenant. No hi ha inflació", ha assenyalat Trump sobre la política monetària del banc central, que preveu mantenir els interessos al 2,25% -2,50% actual fins final d'any, segons les últimes projeccions proporcionades per l'organisme durnt la reunió de març.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Bon tancament de l'IBEX després de tot, ja que en algun moment de la sessió hem arribat a caure mig punt percentual. Però per la resta tot segueix igual. Tenim com a suport, que pot buscar-se durant els pròxims dies, en el buit alcista aquest dimecres (9.360) i com a resistència i a la volta de la cantonada tenim la zona dels 9.650 punts: la part superior del canal alcista dels últims mesos", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"L'únic 'però' dins de la tendència alcista actual és que tornem a entrar en nivells de sobrecompra diaris importants, cosa que d'alguna manera limita la capacitat de seguir escalant posicions sense abans prendre'ns un petit descans (fase de reacció)", afegeix aquest expert.

"Per valors, seguim atents a Santander, que presenta una important resistència de curt termini als màxims d'avui (el buit baixista dels 4,4230) i d'Inditex, que ha intentat superar la resistència dels 27,07 euros (màxims anuals), de moment sense èxit. Si aconseguís saltar per sobre durant els propers dies/setmanes, tindrem, sense cap dubte, un important senyal de fortalesa en la major companyia del nostre mercat (per capitalització) i per tant per a l'IBEX", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador