wall street portada bandera bolsamania
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,3%, que permetran al Dow Jones marcar nous màxims anuals i acostar-se encara més als seus màxims històrics de l'any passat, registrats l'octubre. Les borses nord-americanes segueixen pendents de totes les notícies i informacions relacionades amb la guerra comercial en una de les setmanes més decisives del conflicte aranzelari.

Dins del front empresarial, molt pendents aquest divendres de Tesla. La companyia dirigida per Elon Musk es va desplomar dijous després de lliurar un 30% menys de cotxes durant el primer trimestre de l'any. A hores d'ara, rebota molt lleugerament i es troba en un punt d'inflexió per anàlisi tècnica. I tot mentre continua l'enfrontament judicial entre Musk i la SEC, la Comissió de Valors nord-americana.

Al front de la guerra comercial, Trump va declarar aquest dijous que havien dut a terme progressos en les negociacions encara que va matisar que "sabrem durant les properes quatre setmanes" si un acord pot ser assolit.

Per la seva banda, l'agència de notícies estatal xinesa Xinhua cita unes declaracions del viceprimer ministre del país, Liu He, en què confirma els progressos de les converses entre les dues majors economies del món.

INFORME D'OCUPACIÓ DE MARÇ

Dins de l'àmbit macro, aquest divendres la dada més rellevant ha estat l'informe d'ocupació de març dels EUA, que ha mostrat la creació de 196.000 llocs de treball, per sobre dels 180.000 esperats i els 33.000 creats el febrer, que s'han revisat a l'alça des de 20.000.

La taxa d'atur es manté al 3,8%, a prop dels mínims dels últims 50 anys, en línia amb els pronòstics. A més, el salari mitjà va repuntar tan sols un 0,1%, fins al 3,2% interanual, per sobre del 0,3% esperat, percentatge que confirma l'absència de pressions inflacionistes citada per la Reserva Federal (Fed) per justificar el seu canvi d'enfocament cap a una política més acomodatícia.

Des de Pantheon Macroeconomics, assenyalen que els indicadors laborals anticipen la creació d'uns 175.000 - 200.000 llocs de treball durant el segon trimestre, de manera que esperen que la debilitat de les dades de febrer hagi estat transitòria. En la seva opinió, això serà suficient perquè la taxa d'atur segueixi baixant, ja que no esperen que la taxa de participació al mercat laboral segueixi pujant, després d'un avanç del 0,1% registrat al març, fins al 63%.

La seva previsió és que la taxa d'atur segueixi descendint fins al 3,5% a finals d'any i que la Fed es vegi obligada a pujar els tipus d'interès abans que acabi el 2019, tot i que aquests analistes afegeixen que el banc central no canviarà de nou el seu enfocament almenys fins a la tardor, perquè encara es mantenen incerteses importants com el Brexit o la culminació de les negociacions comercials entre els EUA i la Xina.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones "comença la setmana molt forta superant els màxims anuals que presentava als 26.241 punts i confirma la formació d'un retrocés temporal (figura de continuació de tendència) a la mitjana de 200 sessions", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía. "Sembla immediat que acabem veient una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el 2018 als 26.951 punts", afegeix aquest expert. El selectiu va tancar aquest dijous a 26.384 punts.

"El primer nivell de suport es troba als 25.208 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. No observarem ni la més mínima complicació tècnica mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 62,46 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,04%, fins als 1,1228 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,52%, mentre el rendiment del bo a 2 anys avança fins al 2,32% i el del bo a tres mesos es manté al 2,43%.

Noticias relacionadas

contador