bandera eeuu usa america

Els EUA va crear 196.000 nous llocs de treball el març, després del descens registrat el febrer, de manera que la taxa d'atur es manté al 3,8%, a prop dels mínims de fa 50 anys, segons la dada publicada aquest divendres.

La contractació va pujar en la majoria dels sectors principals de l'economia, per sobre dels 179.000 nous llocs de treball que estimaven els analistes. L'economia nord-americana continua així en un nivell proper a la plena ocupació.

L'economia nord-americana continua així en un nivell proper a la plena ocupació

"Les dades indiquen que el mercat laboral és prou sòlid com per recolzar el creixement econòmic durant els pròxims mesos, encara que els guanys en les ocupacions es moderen respecte al ritme de l'any passat. La desocupació a prop dels mínims històrics és un bon auguri per a la despesa del consumidor", assenyalen a Bloomberg.

La dada de l'ocupació es publica al mateix temps que els inversors esperen una retallada en les tipus d'interès aquest any després de quatre alces el 2018. A principis de 2019, la Reserva Federal dels EUA (Fed) va eliminar les projeccions d'augments de tipus a curt termini, mentre que augmenten els riscos econòmics enmig de la desacceleració del creixement mundial.

Per la seva banda, els salaris van avançar a un ritme anual del 3,2%, de manera que continuen augmentant al ritme més ràpid en una dècada.

Noticias relacionadas

contador