trumppowell

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a pressionar públicament la Reserva Federal (Fed), en demanar al banc central que abaixi els tipus d'interès i torni a posar en marxa un programa de compra d'actius. L'objectiu, segons ha declarat abans de viatjar al sud del país, és impulsar l'economia nord-americana "com un coet espacial".

Les declaracions de Trump es produeixen després de les dades d'ocupació publicats als EUA corresponents al mes de març, que han superat les previsions del consens, en mostrar la creació de gairebé 200.000 llocs de treball.

Tot i que no és la primera vegada que Trump demana a la Fed que baixi els interessos per estimular encara més el creixement econòmic i ha criticat durament Jerome Powell, el president de l'organisme, per les quatre pujades dels tipus realitzades el 2018, és la primera vegada que sol·licita la posada en marxa d'un programa de compra d'actius, conegut popularment com QE (quantitative easing).

"Jo personalment penso que la Reserva Federal hauria de baixar tipus. Ens està frenant. No hi ha inflació", ha assenyalat Trump sobre la política monetària de la Fed, que preveu mantenir els interessos al 2,25%-2,50% actual fins final d'any, segons les últimes projeccions proporcionades per l'organisme durant la reunió de març.

"Crec que haurien de baixar tipus i desfer l'ajust quantitatiu. Veuríeu un coet", ha afegit Trump, que tot i això considera que l'economia nord-americana "ho està fent molt bé".

En aquest sentit, Trump realitza aquestes declaracions després que la Fed confirmés durant la seva última reunió que planeja acabar amb la reducció del seu balanç, procés conegut com quantitative tightening (QT), al mes de setembre. D'aquesta manera, el dirigent ja està pressionant Powell perquè posi en marxa les compres d'actius quan el procés contrari encara no ha finalitzat.

Noticias relacionadas

contador