trump-chine-xi-jinping

El viceprimer ministre xinès, Liu He, ha anunciat que s'ha arribat a un "nou consens" entre la Xina i els Estats Units sobre el text de l'acord comercial que estan negociant, segons ha informat l'agència estatal de notícies Xinhua.

Liu ha encapçalat aquesta setmana una delegació a Washington per reunir-se amb funcionaris dels Estats Units per a una altra ronda de negociacions d'alt nivell en què les dues parts busquen posar fi a un conflicte comercial potencialment devastador. Aquest dijous, Liu es va reunir amb el president dels Estats Units, Donald Trump, al Despatx Oval de la Casa Blanca.

El president xinès, Xi Jinping, a través d'un missatge transmès per Liu, va dir a Trump que les dues parts han fet nous i substancials progressos en qüestions clau relacionades amb el comerç en l'últim mes, segons Xinhua. Xi va afirmar que espera que les dues parts continuïn treballant juntes per concloure les converses sobre el text comercial com més aviat millor, ha informat Xinhua.

El president dels Estats Units, per la seva banda, ha afirmat avui que "sabrem durant les properes quatre setmanes" si els dos països arriben a un acord.

Els mercats de la Xina estan tancats aquest divendres per festiu. Durant tota la setmana s'ha especulat que l'acord comercial entre els EUA i el gegant asiàtic és imminent. De fet, aquests rumors han estat un dels catalitzadors de les borses.

Noticias relacionadas

contador