• CIE Automotive ha estat el valor més alcista després d'aconseguir 150 milions de dòlars de finançament
ibex-35
Europa Press
10.854,70
  • -17,30
  • -0,16%

L'IBEX 35 ha continuat aquest dijous amb la seva ratxa alcista. Ha pujat un 1,11%, fins als 9.866 punts. Així, el seu següent objectiu se situa als 10.100 punts segons els experts de Bolsamanía. De moment, sembla que l'índex continua escalant cap a aquest nivell.

El valor més alcista de la sessió, que s'ha distanciat clarament dels altres, ha estat CIE Automotive (+5,09%). La companyia ha anunciat aquest dijous que ha aconseguit 150 milions de dòlars de finançament per créixer a Mèxic. En els guanys l’han seguit Arcelor Mittal (+3,78%) i Acerinox (+2,88%).

A més, la banca ha viscut, en general, una bona jornada. BBVA s'ha revalorat més d'un 2,8%, mentre Santander ha guanyat a prop d'un 1,7%, Sabadell, més d'un 2%; i Bankinter, el que menys, un 0,14%. També ha pujat amb ganes Bankia (+2,66%), després de conèixer que el recurs presentat per Iberdrola (+0,87%) contra l'entitat per la sortida a borsa ha estat desestimat.

En canvi, les caigudes d'aquest dijous han estat encapçalades per Meliá Hotels (-2,99%), Siemens Gamesa (-1,39%) i Grífols (-1,15%).

ALTRES BORSES I MACROECONOMIA

Als principals parquets europeus també han predominat els guanys aquesta sessió. I és que la jornada ha estat condicionada per les dades macroeconòmiques. Wall Street torna a cotitzar amb normalitat després del festiu de la passada jornada i als EUA s'ha publicat l'informe d'ocupació de la consultora ADP (avantsala de l'informe d'ocupació de juny que es donarà a conèixer divendres). Aquest ha mostrat la creació de 177.000 llocs de treball al país nord-americà el juny, lleugerament per sota dels 190.000 llocs que esperava el consens del mercat.

Cal recordar, a més, que, ja amb les borses europees tancades, es publicaran les actes de l'última sessió de la Reserva Federal (Fed). El responsable d'anàlisi de CMC Markets a Londres, Michael Hewson, creu que aquestes "haurien d'indicar si la Fed està preocupada per la inflació i si té algun dubte sobre si la incertesa actual al voltant del comerç podria fer descarrilar els seus plans de pujar els tipus".

Així mateix, aquest dijous ha parlat el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, a Newcastle, que s'ha mostrat una mica més 'falcó' (agressiu) que en ocasions anteriors. Carney ha reafirmat la seva confiança en l'economia britànica i ha apuntat que les febles dades macro del primer trimestre tenen el seu origen en efectes transitoris, com el clima.

Mentrestant, els experts segueixen destacant que domina un clima d'incertesa a l'espera que demà mateix s'activin els aranzels entre els Estats Units i la Xina. Les dues potències estan disposades a imposar aquest divendres els aranzels, tot i que la Xina ha declarat que no 'dispararà el primer tir' en aquesta guerra comercial.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, recorda que aquesta és la "tercera sessió de pujades consecutives en el selectiu després de recolzar-nos al suport, dilluns a primera hora, a la base del triangle".

"Cosa que vol dir que tenim com a suport més important en aquest moment els 9.430-9.440 punts. I mentre no se’l perfori, la veritat és que la possibilitat de buscar la part alta del triangle segueix aquí, intacta. Aquesta es troba als 10.100 punts", explica l'expert.

"Tot i que el nivell clau a mitjà termini són els màxims de maig, els 10.290 punts. Només per sobre d'aquesta resistència podrem parlar d'un probable canvi de tendència a mitjà termini, de baixista a alcista", indica també Rodríguez. Encara adverteix que no s'han de llançar les campanes al vol "tan aviat", ja que hi ha "una resistència intermèdia als 9.986 punts (els màxims de juny)".

"A diferència d'altres moments mercat la fortalesa, a més dels bancs, es troba en Telefónica. No es pot descartar que el rebot actual el dirigeixi cap a la zona de resistència que presenta en el buit baixista dels 8,03 euros. En xifres rodones podem afirmar que els vuit euros sí que són una resistència que, en teoria, no seran gens fàcil de deixar enrere", conclou l'analista tècnic.

Noticias relacionadas

contador