Tubos Reunidos

Tubos Reunidos està disparada (+17,1%) al Mercat Continu aquest dijous. Una pujada que té lloc tan sols un dia abans de l'activació dels aranzels dels Estats Units contra la Xina per valor de 34.000 milions de dòlars. Per la seva banda, Pequín assegura que respondrà amb aranzels per valor equivalent en productes com la soja i el peix. Europa ja va respondre amb impostos per valor de 3.250 milions de dòlars als aranzels dels EUA anunciats contra l'acer i l'alumini.

  • 0,64€
  • -1,83%

La guerra comercial resultant de l'estira i arronsa de les dues principals potències econòmiques del món no hauria de deixar en un bon lloc Tubos Reunidos, tenint en compte que els aranzels sobre l'acer i l'alumini caurien directament sobre el nucli del seu negoci.

Els analistes reconeixen que l'impacte dels aranzels és "potencialment negatiu" per al grup

Segons analistes de Banc Sabadell, "el sí que pot ser rellevant i potencialment negatiu, ja que els Estats Units representa més del 40% de les vendes i bona part d'aquestes són importacions. En tot cas, la presència local a través d'RDT podria minorar aquest impacte, que és, per tant, difícil de mesurar".

A finals del passat mes de maig, els EUA va anunciar uns aranzels del 25% sobre l'acer i del 10% contra l'alumini procedent de la Unió Europea (UE), a més de contra l’exportat del Canadà i Mèxic.

Precisament, l'auditora de Tubos Reunidos, PwC, va redactar el passat mes de març un informe en què expressava els seus dubtes sobre la viabilitat de la companyia pels aranzels sobre l'acer i l'alumini dels EUA, entre altres motius citats.

Noticias relacionadas

contador