ignacio-sanchez-galan-presidente-iberdrola
Europa Press

L'Audiència Provincial de Madrid va notificar aquest dimarts Iberdrola i Bankia que havia desestimat el recurs de l'elèctrica per recuperar la inversió en la sortida a borsa de Bankia el 2011.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 11,61€
  • 0,30%

Iberdrola va invertir 70 milions d'euros en la sortida a borsa de l'entitat presidida llavors per Rodrigo Rato i reclamava a Bankia 12.380.000 d'euros per pèrdues generades, més 52.473 euros per les comissions i despeses en què va incórrer per a l'operació.

L'energètica va invertir 70 milions d'euros a la sortida al parquet de l'entitat financera

Per a la companyia elèctrica, que va guanyar 2.804 milions d'euros l'any passat, es tracta més d'una qüestió de responsabilitat amb els seus accionistes que d'una greu pèrdua patrimonial.

La sentència exposa que "com a inversor professional i qualificat se li presumeix l'experiència, coneixements i qualificació necessaris per prendre les seves pròpies decisions d'inversió i valorar correctament els seus riscos", en referència a l'elèctrica i la seva decisió d'apostar per l'entitat financera en el seu salt al parquet.

Amb tot, la decisió judicial diu que no es pot afirmar el fet que la voluntat d'Iberdrola estigués basada en una creença inexacta sobre la situació de l’entitat aleshores presidida per Rato. Per la seva banda, aquesta batalla judicial és al seu torn de vital importància per a Bankia, que en perdre-la podria arribar a rebre demandes d'altres grans mecenes i inversors de l'entitat el 2011 com Mapfre, que va posar 300 milions d'euros al seu OPS (Oferta Pública de Subscripció).

Les opcions d'Iberdrola passen ara per recórrer la sentència davant l'Audiència Provincial i, en recurs de cassació, davant del Tribunal Suprem. Per ara, l'energètica presidida per Sánchez Galán haurà d'assumir els costos del judici.

Noticias relacionadas

contador