• La 'teleco' matisa que li agradaria que fos en coordinació amb la Unió Europea
ep edificiotelefonica 20180424122102
Europa Press - Archivo

Telefónica ha assenyalat que veu amb bons ulls la 'taxa Google', tot i que matisa que li agradaria que Espanya es coordinés amb la Unió Europea per a la seva imposició. Així mateix, Laura Abasolo, directora financera de la 'teleco', explica que cal veure quins serveis, quant percentatge i sobretot "que no hi hagi doble imposició". Si l'impost es posa només a les empreses purament tecnològiques, no afectarà a Telefónica.

  • 4,28€
  • 0,16%

Abasolo ha explicat que l'important és que aquesta 'taxa Google' serveixi com a catalitzador perquè "les regles actuals estan imposades per a una vida analògica i no digital". D'aquesta manera, ha comentat que totes les regles que ajudin a equilibrar la vida analògica i digital "estaran genials, de manera que aquesta taxa no la veiem amb mals ulls".

La directora financera ha volgut ressaltar que aquesta taxa necessita un consens més ampli i ha incidit que s'estan donant "ineficiències tributàries". Laura Abasolo ha insistit que la companyia es mostra a favor que hi hagi "les mateixes normes per a tots". De fet, ha matisat que "ara no és tan obvi que totes les empreses estiguin pagant pels ingressos que generen".

A més, ha recordat que Telefónica "és un gran contribuent amb impostos a Espanya i de la resta dels països on opera". De fet, Espanya és el país on més impostos paga, amb 2.776 milions d'euros. A tot el món, Telefónica paga 12.000 milions d'euros en impostos.

La directora financera ha estat preguntada durant la presentació de l'Informe Integrat 2017 sobre una possible pujada del tipus mínim impositiu i ella ha insistit que "no cal mirar Telefónica a aquest tema; som uns grans contribuents". A més, ha volgut deixar clar que "pujar els tipus podria implicar una pèrdua de competitivitat fiscal". Per això, ha recordat que el tipus impositiu de Telefónica ha estat del 23,4% de mitjana.

CONTRIBUCIÓ AL PIB

En relació a la contribució de Telefònica al PIB, l'Informe Integrat assenyala que el 2017 la companyia de telecomunicacions va contribuir-hi amb 52.232 milions d'euros, xifra que representa un 0,6% del total de riquesa generada en el conjunt dels països més rellevants. A més, per cada euro que Telefónica genera, aporta 3,2 euros al PIB dels països on està present (en 24 països i en 19 operativa). A Espanya, suposa e l’1,4% del PIB, xifra que es tradueix en una mica més de 15.000 milions d'euros.

De fet, Espanya és el país on més aporta al PIB; seguit del Brasil, amb una aportació de 12.770 milions d'euros, xifra que suposa el 0,8% del seu PIB. En tercer lloc es troba Perú, amb 7.044 milions d'euros d'impacte en el PIB, és a dir un 0,2%.

Noticias relacionadas

contador