trump china eeuu portada buena

Wall Street rebota més del 0,5% després del festiu del 4 de juliol, Dia de la Independència. El mercat segueix molt pendent de l'activació dels aranzels dels EUA contra la Xina, per valor de 34.000 milions de dòlars, que segons Pequín tindran una resposta equivalent.

  • 38.239,66
  • -

"De moment, el dany al creixement econòmic" pel proteccionisme econòmic "ha estat marginal", afirmen des de Link Securities. "Però el que sí és ja una realitat és que l'activitat comercial global s'està alentint. Per tant, en no assolir els EUA i els seus socis acords viables i duradors en matèria comercial durant els propers mesos, l'impacte en l'economia mundial podria anar a més", afegeixen aquests experts.

En matèria de política monetària, la Fed (Reserva Federal) publicarà les actes de la seva última reunió (20:00 hora espanyola), durant la qual va decidir apujar els tipus d'interès i va anticipar dues noves alces abans de finals d'any.

Els analistes de CMC Markets esperen que "hi indicaran si la Fed està preocupada per la inflació i si té algun dubte sobre si la incertesa actual al voltant del proteccionisme comercial podria fer descarrilar els seus plans de pujada dels tipus".

DADES DEL MERCAT LABORAL

A més, l'informe d'ocupació de la consultora privada ADP ha mostrat la creació de 177.000 llocs de treball el juny, una xifra positiva tot i que lleugerament per sota dels 190.000 llocs de treball que esperava el consens. La dada de maig ha estat revisat a l'alça fins als 189.000 des dels 178.000.

Aquesta dada és una indicadora avançada de l'informe d'ocupació oficial que publicarà el Govern dels EUA aquest divendres, abans de l'obertura. El consens anticipa una creació de 195.000 llocs de treball, una taxa d'atur sense canvis al 3,8% i una pujada del 2,8% en el salari mitjà per hora treballada.

"El panorama general és que les condicions del mercat laboral encara són inusualment forts, i esperem que mantinguin la Fed al camí d'elevar les taxes d'interès dues vegades fins a final d'any", afirmen els experts de Capital Economics.

També, pel que fa al mercat laboral, les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 231.000 des de 228.000, lleugerament per sobre de les 225.000 previstes. I les peticions contínues segueixen per sota d'1,8 milions.

A més, s'han publicat el PMI serveis i l'ISM serveis de juny, dues dades importants, perquè aquest sector suposa dos terços del PIB nord-americà. El PMI serveis s'ha mantingut als 56,5, en línia amb el que s'esperava, mentre que el més influent ISM serveis ha repuntat fins als 59,1 des dels 58,6, per sobre del 58,3 anticipat.

Des de Pantheon Macroeconomics, destaquen sobretot que la dada referida a l'ocupació que inclou l'ISM mostra debilitat i una creació d'ocupació mensual de 175.000 llocs de treball. En la seva opinió, indica que l'enfocament proteccionista de l'Administració Trump està tenint conseqüències internes negatives per a l'economia nord-americana.

EMPRESES

Al panorama empresarial, les accions de Facebook pugen un 1% després que els experts de BTIG hagin elevat la valoració de les seves accions fins als 275 dòlars des dels 175 dòlars, gràcies sobretot a les seves bones previsions sobre Instagram.

A més, els fabricants d'automòbils reboten després que la premsa alemanya hagi publicat que l'Administració Trump busca un acord amb la Unió Europea per evitar la imposició d'aranzels al sector.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són el fabricant de xips Intel (+1,4%), Johnson & Johnson (+1,1%) i Caterpillar (+1%). Per contra, Cisco Systems (-1,2%) i Boeing (-0,2%) són els únics valors baixistes.

ALTRES MERCATS

A l'apartat de matèries primeres, el petroli ha augmentat les seves pèrdues després dels inventaris setmanals de cru als EUA. El consens nüesperava una caiguda de 3,53 milions de barrils, però finalment s'ha produït una pujada d'1,24 milions. El barril West Texas, referència als EUA, cau un 1,3% fins als 73,13 dòlars, després de superar els 75 dòlars aquesta setmana per primera vegada des de 2014.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,42% respecte al dòlar fins als 1,1709. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,845%.

Noticias relacionadas

contador