la-sous-utilisation-des-capacites-freine-l-inflation-dit-draghi

La moneda comunitària ha tornat a impulsar-se fins als 1,17 dòlars aquest dijous, animada per la notícia que diversos membres del Banc Central Europeu (BCE) han mostrat el seu desacord amb què el mercat descompti una primera pujada de tipus al desembre de 2019. El dòlar, per la seva banda, es manté sense grans canvis a l'avantsala de la imposició d'aranzels a les exportacions xineses, mentre el iuan segueix contingut després de la intervenció del banc central.

Amb tot, la divisa europea es manté encapsulada en el rang de curt termini entre els 1,15 dòlars i els 1,17 dòlars i només hi haurà una "figura de volta amb implicacions alcistes per sobre dels 1,1850 dòlars", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. Un gir alcista poc probable, si tenim en compte que l'euro/dòlar ha fracassat en el seu assalt als 1,1720 dòlars, apunta Michael Hewson, analista de CMC Markets.

Els experts de Danske Bank, per la seva banda, creuen que tot i que els dissidents amb un increment dels tipus de 10 punts bàsics durant l'última reunió de 2019 van donar ales a l'euro a curt termini i "van alimentar les expectatives del mercat que la primera pujada arribi el setembre de 2019 (80% de possibilitats), la correcció alcista no seguirà si no és que els membres del BCE es reafirmin en les seves preferències que el mercat s'inclini per a setembre". "Nosaltres seguim apostant per un increment de 20 punts bàsics el desembre", afirmen els analistes del banc danès.

La lliura centra l'atenció també dels inversors, amb el cable preparat per assaltar els 1,3250 dòlars després de l'ímpetu mostrat per la lectura del PMI de juny millor del que s'esperava. Al Regne Unit l'atenció se centrarà en la reunió entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i la primera ministra britànica, Theresa May, sobre l'evolució del Brexit.

EL DÒLAR I EL IUAN, A L'ESPERA

Però si alguna cosa certifiquen l'avanç de les divises del 'Vell Continent' contra el 'bitllet verd' és que els inversors s'allunyen del dòlar a l'avantsala de la imposició d'aranzels per valor de 34.000 milions de dòlars a les exportacions xineses. Els economistes també creuen que els operadors estan esperant el desenvolupament de tres importants esdeveniments per l'economia dels EUA: la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed), l'informe d'ocupació privada ADP i l'informe del mercat laboral del mes de juny.

D'altra banda, pel que fa als emergents, tampoc s'han vist grans moviments durant les últimes hores, amb el iuan estable després de la intervenció de governador del banc central xinès Yi Gang. Tot i que Reuters va publicar que l'ens emissor de Pequín es trobava còmode amb un renminbi debilitat, les declaracions del seu responsable sobre que el banc central vetllarà per contenir les fuites de capitals i l'estabilitat de la moneda van ajudar al iuan a posar terra pel mig amb el seu mínim d'onze mesos de dimarts al voltant dels 6,72 per dòlar.

Pel que fa al ien, la moneda nipona s'ha enfortit fins als 110,38 per dòlar, des del mínim de sis setmanes als 111,14 per dòlar, també de dimarts. Segons analistes de TD Securities, la moneda nipona jugarà un paper d'actiu refugi en una escalada de la guerra comercial, de manera que esperen pressió baixista en el dòlar/ien.

Noticias relacionadas

contador