• El selectiu nord-americà s'ha revaloritzat gairebé un 14% des de començaments d'any
  • El PMI serveis preliminar de desembre, per sota del que s'esperava als EUA
cbwallstreet2

Signe mixt i escàs moviment a Wall Street, mentre els inversors es pregunten si el Dow Jones aconseguirà trencar els 20.000 punts en les properes sessions.

  • 38.239,66
  • -
  • 17.718,30
  • 1,65%
  • 5.533,90
  • -

L'índex americà acumula una revaloració de gairebé el 14% en el que va d'any, impulsat pel fort ral·li registrat des de la victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials. El sector bancari i el sector industrial han estat els principals beneficiats del triomf del milionari i els inversors consideren que seran dos de les opcions més atractives per invertir en 2017.

En l'actualitat de la jornada, la presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen, parlarà aquest dilluns sobre el mercat laboral als EUA, en una conferència a la Universitat de Baltimore. Encara que no s'espera que les seves paraules, previstes per les 19:30 hora espanyola, tinguin impacte als mercats, els inversors sempre les segueixen amb atenció.

A nivell econòmic, el PMI serveis preliminar de desembre, elaborat per Markit, s'ha situat per sota de l'esperat. Una dada important perquè el sector serveis suposa dues terceres parts del PIB americà. El consens esperava un repunt fins a 55,2 des de 54,6, en un mes tradicionalment positiu per a l'activitat econòmica. No obstant això, la dada ha baixat fins a 53,4. Malgrat la feblesa de la dada, Markit assenyala que l'economia segueix mostrant un sòlid comportament en el quart trimestre, amb una taxa trimestral anualizada de creixement del 2%.

Al mercat de divises, després de marcar màxims dels últims 14 anys en el seu encreuament contra l'euro, el dòlar cedeix una mica de terreny enfront de la divisa europea i cotitza en nivells d'1,0442. Els analistes donen per descomptada la paritat entre ambdues monedes al llarg de 2017, a causa de les polítiques monetària divergents de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE).

Scott Wren, estrateg de Wells Fargo que va anticipar el Brexit i el triomf de Trump, considera que Wall Street no té molt més recorregut alcista en els propers sis a dotze mesos

A nivell empresarial, Apple apel·larà aquesta setmana la decisió de la Unió Europea que li obliga a pagar 13.000 milions d'euros en impostos, a causa dels avantatges fiscals atorgats per Irlanda i que han estat considerades il·legals per la Comissió Europea.

A més, Walt Disney lidera els avanços en el Dow Jones, després del bon acolliment que ha tingut l'estrena mundial del nou lliurament 'Rogue One' de la saga de la 'Guerra de les Galàxies'.

I Donald Trump ha nomenat secretari de l'Exèrcit al milionari Vincent Viola, conegut al món financer per ser el fundador i el president executiu de Virtu Financial, empresa especialitzada en el trading d'alta freqüència.

Al mercat de deute, el preu del bo americà a 10 anys repunta lleugerament un 0,05%, mentre la seva rendibilitat baixa fins al 2,58%. La setmana passada, la seva rendibilitat va repuntar fins a màxims anuals, per sobre del 2,64%. I el petroli West Texas, de referència a EUA, puja un 0,7%, fins a 52,30 dòlars. En el cas del Brent, de referència a Europa, puja un 0,6%, fins a 55,55 dòlars. La seva resistència a curt termini es troba en nivells de 57 - 58 dòlars.

A nivell estratègic, segons informa CNBC, Scott Wren, estrateg de Wells Fargo que va anticipar el Brexit i el triomf de Trump, considera que Wall Street no té molt més recorregut alcista en els propers sis a dotze mesos, a causa que ha aconseguit la seva "valoració justa". En aquest escenari, preveu que la borsa americana es prengui un respir i cotitzi en un rang lateral durant els propers mesos.

El seu escenari és que el S&P 500 registri un comportament pla en 2017 i acabi el proper any entre 2.230 i 2.330 punts. L'índex cotitza actualment en 2.258 punts, dins de la forqueta establerta per Wren com a objectiu per 2016, entre 2.190 i 2.290 punts.

Noticias relacionadas