• L'IBEX ha protagonitzat una jornada de menys a més
  • Siemens Gamesa ha tancat amb una pujada del 4,35%
  • Mediaset s'ha vist llastrat per les audiències i ha caigut un 2,64%
broker632

L'IBEX 35 ha trencat la seva ratxa alcista de Cap d'Any. El selectiu s'ha capgirat durant els darrers compassos de la sessió i ha deixat enrere les pujades, que van ser la tònica general durant la primera setmana de l'any, quan es va revalorar més d'un 3%. Aquest dilluns, l'índex ha caigut un 0,12% i ha perdut els 10.400 punts (10.398,4 punts).

  • 11.100,80
  • -0,48%
Després de tancar en positiu les quatre primeres sessions de l'exercici, l'IBEX 35 ha detingut la seva ratxa durant la primera jornada de la setmana

Siemens Gamesa ha estat el valor que ha liderat els avenços gràcies a una pujada del 4,3%, fins als 12,34 euros. La companyia s'ha vist impulsada pels contractes que ha negociat al Brasil per 500 milions d'euros. A més, les seves accions han rebut un lleuger impuls després que els analistes de Kepler hagin elevat un 3% la valoració d'un dels seus principals rivals, el grup danès Vestas.

L’ha seguit ArcelorMittal, que ha pujat un 2,91%, fins als 29,21 euros. El tercer lloc ha estat per a Colonial, que s'ha revalorat un 1,12% i es canvia per 8,6 euros. Dels pesos pesats, Banc Santander (+0,3%) i Telefónica (+0,14%) han estat els dos únics que han tancat en verd.

D'altra banda, Mediaset Espanya ha estat el fanalet vermell de la sessió després de caure un 2,64%. La companyia ha registrat una "feble evolució" de l'audiència al desembre. Red Eléctrica ha caigut un 1% i Endesa s'ha deixat un 0,9%, de manera que han estat els altres dos valors amb pitjor comportament.

També cal parlar de Bankia, que s'ha deixat un 0,68% després que hagi començat el canvi d'accions de BMN per les seves pròpies. També ha caigut ACS (-0,59%), després que s'hagi conegut que la CNMV es pronunciarà aquest dilluns sobre la petició del Govern d'anul·lar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis, que ha pujat un 0,16%

Abertis també ha estat notícia en aquest començament d'any per l'expedient que Foment ha obert a la companyia pel caos circulatori que s'ha produït aquest cap de setmana a l'AP-6 a causa de les nevades.

ALTRES MERCATS

La resta de borses del Vell Continent ha tancat amb signe mixt. Així, el FTSE 100 de Londres ha caigut un 0,36%, mentre que el DAX 30 d'Alemanya ha pujat un 0,36% i el CAC 40 de França, un 0,30%. Wall Street cotitza amb signe mixt i es pren un descans després dels seus últims màxims històrics.

A més de tot això, el petroli segueix sent notícia en aquest començament d'any pel seu bon acompliment enmig de les tensions a l'Iran. La setmana passada el barril Brent va escalar fins als 68 dòlars i en aquests moments segueix molt a prop d'aquest nivell (67,59 dòlars), tot i que cotitza amb lleus caigudes. El West Texas, per la seva banda, no es desenganxa dels 62 dòlars (61,50 dòlars).

Pel que fa a l'agenda de la jornada, la confiança del consumidor de la Zona Euro de desembre ha quedat en 0,5, en línia amb el previst. "Ens dirigim a una setmana més tranquil·la en termes de dades durant la qual la inflació ocupa un lloc central després que els números d'activitat van estar al centre d'atenció a la setmana passada. Dimecres, sortirà la inflació de la Xina, Dinamarca i Noruega, seguida de la inflació dels Estats Units i Suècia divendres", subratllen els experts de Danske Bank al seu informe diari. Divendres també es coneixerà la inflació d'Espanya de desembre.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que la sessió d'aquest dilluns tanca sense canvis significatius i per tant sense implicacions de cap tipus. "Ara bé, en el curt termini tenim un petit suport en el buit alcista de la sessió de divendres passat als 10.314 punts. Cosa que vol dir que l'IBEX podria caure fins a aquest nivell sense que en realitat passés res", explica. I per dalt la zona de control, la resistència de veritat la trobem als màxims de novembre, els 10.600 punts.

Només per sobre dels 10.600 punts, preferiblement amb increment del volum i en espelmes setmanals, "tindrem un abans i un després en el nostre índex". Doncs des d'aquest moment el preu estaria donant forma a una gran "doble vall", amb objectiu de pujada en els màxims de 2017, als 11.185 punts.

Noticias relacionadas

contador