• La titular d'Educació, Justine Greening, podria ser retirada d'aquest departament
brexit-la-proposition-de-may-ne-leve-pas-toutes-les-interrogations

La primera ministra britànica, Theresa May, té previst fer aquest dilluns un reajustament del Govern després de la dimissió al desembre passat del seu 'número dos', Damian Green, segons es va informar aquest diumenge des de Downing Street.

Segons els mitjans britànics, May nomenarà l'actual ministre de sanitat, Jeremy Hunt, com a substitut de Green al lloc de primer secretari d'Estat, equivalent a un viceprimer ministre. La titular d'Educació, Justine Greening, podria ser retirada d'aquest departament, tot i que s'espera que els ministres destacats es quedin als seus llocs, entre ells el d'Afers Exteriors, Boris Johnson; el d'Economia, Philip Hammond, el responsable del "Brexit" (sortida del Regne Unit de la UE), David Davis, i la ministra d'Interior, Amber Rudd, informe Efe.

Segons Downing Street, la cap del Govern també farà canvis entre els secretaris d'Estat, per la qual cosa s'espera que el reajustament duri dos dies -dilluns i dimarts-. El desembre passat, May va forçar Green a presentar la dimissió després que una investigació interna del Govern conclogués que va violar el codi de conducta ministerial en fer declaracions "inexactes i enganyoses" sobre la troballa de material pornogràfic al seu ordinador de la Cambra dels comuns a l'any 2008.

L'exprimer secretari d'Estat era un fort aliat i home de confiança de la primera ministra que coneixia des de la seva joventut ja que tots dos van estudiar a la universitat anglesa d'Oxford. Aquest reajustament es produeix abans del començament de la segona ronda de negociacions sobre el Brexit, centrada en la futura relació comercial i de seguretat que tindrà el Regne Unit i la Unió Europea (UE) una vegada que el país surti del bloc el 2019.

Noticias relacionadas

contador