• Atlantia segueix considerant que aquest tràmit no cal
abertis autopista central

El Consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit aquest dilluns mantenir l'oferta pública d'adquisició (OPA) que Atlantia va llançar sobre Abertis. Així ha respost al requeriment que el Govern li va realitzar d'anul·lar l'autorització donada al passat mes d'octubre a l'oferta de la companyia italiana, ja que aquesta no havia sol·licitat autorització a l'Executiu per a l'operació.

  • 18,36€
  • 0,00%

El supervisor del mercat comptava amb un mes de termini per respondre aquest requeriment, que el Ministeri de Foment i el d'Energia li va remetre el passat 7 de desembre.

En aquest requeriment, aquests dos departaments ministerials advertien de recórrer als tribunals, per la via contenciosa administrativa, en el cas que la CNMV no atengués la seva petició per esmenar el "defecte" que, estimaven, tenia l'OPA d'Atlantia.

No obstant això, aquesta companyia italiana finalment va cedir i va sol·licitar la corresponent autorització administrativa de l'Executiu per a la seva OPA el passat 21 de desembre.

D'aquesta manera, el supervisor del mercat podria sobreseure el requeriment, una vegada que ja està demanat el permís, en comptes de rebutjar-lo o acceptar-lo, segons indiquen fonts coneixedores del procediment a Europa Press.

En cas que acceptés el requeriment i s'anul·lés l'OPA, la 'batalla' per Abertis s'allargaria, atès que la companyia italiana hauria de presentar i autoritzar un nou fullet.

Atlantia finalment va sol·licitar autorització al Govern malgrat que, segons va dir llavors, segueix considerant que aquest tràmit no és necessari.

El Govern sempre ha mantingut la necessitat d'analitzar i, si escau, autoritzar l'operació, atès que els actius que gestiona Abertis són en última instància titularitat de l'Estat i estratègics per al país.

El grup que dirigeix ​​Francisco Reynés és el primer grup d'autopistes d'Espanya, ja que explota 1.559 quilòmetres de la xarxa de pagament, el 60% del total. A més, una vegada que materialitzi la compra de la participació de la francesa Eutelsat, controlarà el 90,7% d'Hispasat, si bé en aquest cas manté converses amb REE sobre l'eventual venda de la companyia de satèl·lits.

ACS JA TÉ 'VISTIPLAU' DEL GOVERN

La CNMV ha de pronunciar-se sobre el requeriment del Govern al qual l'Executiu va donar fa tot just uns dies d’autorització a l'OPA llançada per ACS, que sí que n’havia sol·licitat autorització.

A partir d'ara, i a costa que el supervisor resolgui sobre el fullet d'Atlantia, la 'guerra' d’opes per Abertis està pendent que l'oferta del grup que presideix Florentino Pérez obtingui 'llum verda' de la CNMV i de les autoritats de Competència de la UE. En aquest cas, s'espera per al 6 de febrer.

Atlantia ofereix 16.341.000 d'euros en la seva OPA pel grup de concessions, llançada al juny, autoritzada a l'octubre i ara pendent del que avui resolgui la CNMV. A aquesta oferta li va sorgir el passat mes d'octubre la competidora d'ACS, que ofereix 18.600 milions.

Noticias relacionadas

contador