meinrad spenger (másmóvil resultados 2019)
Alberto Sánchez - Bolsamanía

Tenir una oferta pública d'adquisició (OPA) sobrevolant la companyia no comporta moure's ni un mil·límetre dels plans de creixement que ja estan en marxa. Això és el que va prometre el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, aquest dimecres, durant la junta d'accionistes de l'operadora. I, en aquests plans, almenys de moment, no hi ha lloc per a la inversió en 5G.

  • 22,50€
  • 0,00%

En l'objectiu més immediat, MásMóvil té sobre la taula és una inversió neta (Capex) de 295 milions d'euros per al present exercici 2020, que es redueixen fins a 225 milions d'euros durant el 2021. Una xifra que pot ser inferior, però no perquè l'oferta de KKR, Cinven i Providence la faci canviar de plans, sinó pel possible acord de MásMóvil per crear una nova companyia enfocada només en el negoci de xarxes.

A L'ESPERA DE L'ACORD AMB UN FONS

Es tracta de l'acord que la 'teleco' va comunicar el juny passat, sense revelar, per exemple, el nom del seu soci. En concret, va pactar amb un fons d'Infraestructures internacional de primer nivell (la identitat del qual no va revelar i que a la CNMV va denominar InfraFund) per constituir junts una nova empresa d'infraestructures en la qual MásMóvil tindrà entre el 40% i el 49,99% del capital a canvi d'una aportació de 60 milions d'euros.

A més, aquesta companyia obtindrà finançament d'un banc internacional (que tampoc no ha identificat) per adquirir de l'operadora fins a 1,078 milions d'unitats immobiliàries (UIs), de les quals prop de 245.000 ja estan desplegades, entre 385 i 414 milions d'euros. D'aquesta manera, a més dels acords que MásMóvil manté amb operadors rivals, com Orange, la companyia reorganitzarà les seves estructures sense elevar els seus plans d'inversió.

Així MásMóvil esquivarà la megainversió que les grans 'telecos', amb Telefónica previsiblement al capdavant, hauran de realitzar en els pròxims mesos, una vegada s'activi la subhasta del 5G. Una licitació que ha quedat posposada fins a 2021 a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

De moment, qui ha posat números a la megainversió que han de fer les operadores és el president de Vodafone España, Antonio Coimbra, que fa uns dies va avançar que el desplegament del 5G comportarà un desemborsament de més de 5.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador