ep el consejero delegado de vodafone espana antonio coimbra presenta los resultados financieros del
EUROPA PRESS - Archivo

No n'hi ha prou amb tenir infraestructures, cal reduir la bretxa entre ciutadans. El president de Vodafone España, Antonio Coïmbra, ha mostrat el seu distanciament de l'opinió de José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, que, aquest dimarts, ha destacat com Espanya té una millor posició que altres països europeus, per tenir millors infraestructures de fibra.

"No podem tenir només les millors infraestructures", ha assegurat Coimbra durant la seva intervenció a la Cimera de la CEOE. "Cal acabar la bretxa" perquè, apunta, hi ha un 60% de gent connectada. "Sense connectivitat al 100% no funcionarà"

El president de Telefónica ha apuntat 2024 com a data per aconseguir aquest 100% de cobertura. No obstant això, el primer executiu de Vodafone Espanya considera que "l'objectiu com a país" hauria de ser tenir a dos anys vista el 100% de connectivitat amb xarxa de nova generació, connectats amb qualitat".

"Falten sis milions per connectar, els més llunyans", en referència a les zones rurals. "Parlem de 1.200 milions d'euros. Si és 1 GB, parlem de 1.500 milions cal fer-ho en dos anys", ha repetit.

FOCUS EN LES PIMES

On sí que estan d'acord els primers espases de Vodafone i Telefónica és en la necessitat d'un pla per accelerar la digitalització, sobretot de petites i mitjanes empreses, perquè els negocis puguin ser també online en un moment de transformació com l'actual.

Coïmbra també demana no accelerar l'aposta pel teletreball. "És veritat que s'han trencat molts tabús però això té matisos, cal ser prudents. Hi ha funcions que es poden fer teletreball i altres no, però no és fàcil treure conclusions amb només unes setmanes. Pot portar moltes eficiències, sobretot en zones més rurals i desfavorides, però cal ser prudents" ha ressaltat Coimbra. "És el moment de pensar en gran".

ORANGE, CANVI FISCAL

On també ha cert consens és en la necessitat de canviar la fiscalitat. Per això advoquen tant Álvarez-Pallete com Coimbra i l'actual CEO d'Orange España, Laurent Paillassot. El directiu francès, que abandonarà la companyia en els pròxims mesos considera necessari “alleugerir les càrregues fiscals i tributàries" i "facilitar l'accés a finançament”.

Paillassot ha instat a tenir "campions europeus" i assegura que l'empresa francesa té intenció de "seguir endavant amb els seus plans de desenvolupament i inversió prevists" per a Espanya.

Noticias relacionadas

contador