ep sede de telefonica brasil
TELEFÓNICA BRASIL - Archivo

Telefónica, igual que altres multinacionals amb presència a Amèrica Llatina, porta temps bregant amb l'impacte de les divises. I aquests intents per mitigar la influència de les monedes locals encara no han acabat. Aquesta és, precisament, una de les raons que esgrimeix Barclays per rebaixar el preu objectiu de l'acció de Telefónica Brasil.

  • 4,01€
  • 1,21%

L'entitat redueix el preu objectiu de 10,5 fins a 9,5 dòlars, segons recull al seu últim informe sobre la principal divisió de Telefónica al continent. Indica que, des del seu anterior informe, el real s'ha davaluat un 7% respecte a la moneda estatunidenca.

Com a aspecte positiu, Barclays destaca que les dades del regulador del mercat de telecomunicacions brasiler "suggereixen una evolució positiva dels KPI de mòbils i una millora gradual en els de fix". Indicadors positius tant per a 2021 com per al mitjà termini.

No obstant això, la firma assenyala a la seva anàlisi que redueix les seves expectatives d'ingressos en un 0,4% en moneda local per a enguany, cosa que, assegura, es tradueix en una reculada de l'1% en el seu resultat brut d'explotació (Oibda) per al conjunt de l'exercici.

En canvi, a partir de 2021 sí que creu en una lleugera recuperació tant dels ingressos com de les seves estimacions d'Oibda.

INGRESSOS PER ACCIÓ

Com a conseqüència, Barclays rebaixa tant les expectatives d'ingressos per acció de Telefónica Brasil per a enguany com per al vinent. Des de 0,54 a 0,52 dòlars per a enguany; i 0,57 a 0,54 dòlars, de cara a 2021.

Cal recordar que el Brasil és el mercat clau de Telefónica a Llatinoamèrica. De fet, és l'únic que considera estratègic i que fa gairebé un any va marcar com un dels seus quatre pilars de negoci, al costat d'Espanya, el Regne Unit i Alemanya. La resta de filials es van col·locar el cartell de 'en revisió', per una potencial reducció de la seva exposició a aquests mercats. Un moviment desinversor que, no obstant això, Telefónica encara no ha concretat.

Telefónica presentarà resultats d'aquí a només un parell de setmanes, el 29 d'octubre. Serà llavors quan doni més detalls sobre les seves expectatives a tancament d'any per al conjunt dels mercats en els quals opera, el Brasil inclòs. Una evolució on no sols tindran interès els tipus de canvi o l'evolució del negoci en si, també l'aposta per la inversió per millorar les infraestructures (via fibra, per exemple) del primer mercat de Telefónica al continent.

Noticias relacionadas

contador