ep fachada de la sede de grupo masmovil ubicada en madrid espana
Marta Fernández - Europa Press

MásMóvil s'ha acomiadat de l'Ibex i li falta cosa de setmanes per dir adéu al Continu, sense haver repartit dividend entre els seus inversors. A partir d'ara, si el negoci ho permet, aquest dividend aniria a parar als tres fons que s'han fet amb el control de l'accionariat, després de l'oferta pública d'adquisició (OPA): KKR, Providence i Cinven. Firmes que, a més, continuaran comprant accions. I Bank of America (BofA) veu opcions de 'pay out' a partir de 2021, segons el seu últim informe sobre la 'teleco'. També deixa a la companyia sense 'ràting' atès que després de l'oferta ja ha iniciat el camí per a deixar de ser cotitzada.

  • 22,50€
  • 0,00%

BofA explica que deixa sense 'ràting' la propietària de Yoigo donat el canvi de condicions després de l'èxit de l'oferta dels tres fons, que ja controlen més del 86% de l'accionariat de la companyia i que tenen intenció de continuar comprant títols fins a l'exclusió.

En aquest mateix informe, indica que, si bé per a enguany no contempla l'opció de dividend, sí que ho fa per als dos següents. En concret, tant per a 2021 com 2022, estima un 'pay out' de 1,5 euros per acció.

DISPARITAT D'OPINIONS

Aquesta previsió va en línia contrària a allò que indicaven els fons al fullet de l'OPA, en què hi recordaven que "la societat oferent no planeja acordar una nova política de dividends respecte a MásMóvil i no té la intenció de promoure el repartiment de dividends per MásMóvil, ni remunerar els seus accionistes d'una altra forma a curt i mitjà termini (tres anys)".

No obstant això, el seu conseller delegat, Meinrad Spenger, sí que va deixar la porta oberta a la retribució. De nou, a partir del pròxim exercici. "Al 2020 no pagarem dividend, al 2021 és molt probable que sí", segons va avançar a la presentació de resultats de 2019, abans que s'iniciés l'epidèmia de coronavirus i quan MásMóvil no era objecte d'OPA i centrava els seus esforços a invertir en la seva xarxa de fibra.

Al seu últim informe, BofA també recull les seves última previsió sobre l'operadora. Estima que, enguany, tancarà amb un volum d'ingressos de 1.862 milions d'euros, que arribaran a 2.164 durant l'any vinent. I, pel que fa al seu resultat, el xifra en 187 milions enguany i en 397 milions d'euros de cara a 2021.

Noticias relacionadas

contador