ep presidente de bbva carlos torres
BBVA

BBVA estudia adquisicions "als nostres mercats estratègics" (Mèxic, Turquia i Espanya) i una "recompra d'accions rellevant" després de vendre el seu negoci als EUA per 9.700 milions d'euros.

  • 10,20€
  • 3,61%

Així ho han manifestat el president de l'entitat, Carlos Torres, i el seu conseller delegat, Onur Genç, durant la presentació a analistes que ha tingut lloc aquest dilluns després de l'anunci de la venda de la filial estatunidenca a PNC Financial.

Genç ha lamentat no poder ser més específic en aquests moments, però ha subratllat que l'obligació de BBVA és analitzar totes les oportunitats que sorgeixin. "Si sorgeix una oportunitat de fusió l'analitzarem i prendrem una decisió; la nostra política per millorar el valor és força agressiva", ha dit.

Tal com ha explicat Torres, el banc té un sistema d'anàlisi de compres, vendes i fusions molt disciplinat, que té en compte aspectes estratègics, atractiu de mercat, preu, encaix, risc d'execució, taxa interna de rendibilitat, a més de mètriques més immediates, com la millora de la rendibilitat a l'accionista.

"Tenim un menú d'opcions davant nosaltres (...). Hi ha oportunitats valuoses als mercats on ja hi tenim franquícies, així que la idea és fer una recompra molt atractiva que reinvertirem en el negoci, i una inversió en creixement inorgànic, sempre que ens aporti una taxa de retorn raonable", ha dit.

El Banc Sabadell s'ha disparat a la borsa perquè el mercat descompta que és l'entitat amb un potencial de compra més atractiu per al BBVA.

Torres, que ha destacat que el grup ja estava ben capitalitzat fins i tot abans de la transacció, ha afirmat que "no ens sentim còmodes operant amb uns matalassos de capital estructuralment tan alts, per la qual cosa l'operació en aporta molta flexibilitat per poder pensar en diferents operacions".

En tot cas, la venda no es completarà abans dels pròxims sis a nou mesos, per la qual cosa fins llavors l'entitat no farà cap moviment concret. A més, si bé el preu actual és molt atractiu per a dur a terme aquesta estratègia, la grandària de la recompra dependrà "del nivell al qual cotitzin els títols en aquest moment" i també estarà condicionada al fet que el Banc Central Europeu (BCE) aixequi el veto sobre la remuneració a l'accionista.

"El que sí que veiem és que hi ha una gran oportunitat per crear valor en desplegar aquest capital en una recompra d'accions, perquè el mercat està deprimit; tot i que no tindrem aquest capital en mà abans de sis a nou mesos, i caldrà veure què passa amb les restriccions reguladores", ha asseverat.

Igualment, Torres ha afegit que l'objectiu de BBVA continuarà sent el d'aplicar un 'pay-out' d'entre el 35% i el 40%. "Continuarà sent una referència vàlida", ha apuntat. Així mateix, ha dit que el grup compta amb el capital suficient per efectuar tant la recompra d'accions com el repartiment de dividends, quan ho permeti el regulador.

La venda de la filial estatunidenca tindrà un impacte en la ràtio de capital CET1 'fully loaded' de BBVA de 294 punts bàsics, equivalent a uns 8.500 milions d'euros de generació de capital. El preu de l'operació representa aproximadament el 50% de la capitalització del grup BBVA.

Sumat a l'excés de capital de què ja disposava, l'entitat té ara gairebé 600 punts bàsics per dedicar a assignacions. "Ja veurem quin és l'equilibri òptim i quin és el nivell de capital que volem d'ara endavant", ha postil·lat el president del banc.

Noticias relacionadas

contador