josep oliu y jaime guardiola (banco sabadell)
Alberto Sánchez

Banc Sabadell es dispara en borsa (+12%, fins a 0,37 euros): el mercat descompta que el BBVA el comprarà després de la venda del seu negoci als Estats Units per 9.700 milions d'euros.

  • 1,64€
  • 8,73%

Una operació que ja va anticipar Bolsamanía quan Bankia i CaixaBank van anunciar una fusió, i que ara té moltes més probabilitats de tirar endavant.

De fet, Carlos Torres Vila, president de BBVA, ha comentat que la venda de la seva filial als EUA "genera 8.500 milions d'euros en capital i, a més de reforçar-nos financerament, ens aporta una gran flexibilitat estratègica, per a invertir de manera rendible en els nostres mercats".

Els grans mercats de BBVA són Mèxic, Turquia i Espanya, però el mercat descompta que el seu següent moviment serà al mercat espanyol, per mantenir una exposició equilibrada a mercats emergents i desenvolupats.

"Tenim un ventall d'opcions per escollir (...). Hi ha oportunitats valuoses al mercat on ja hi tenim franquícies, així que la idea és fer una recompra molt atractiva que reinvertirem en el negoci i una inversió en creixement inorgànic, sempre que ens aporti una taxa de retorn raonable", ha dit Torres.

Tal com ha explicat, el banc compta amb un sistema d'anàlisi de compres, vendes i fusions molt disciplinat, que té en compte aspectes estratègics, atractiu de mercat, preu, encaix, risc d'execució, taxa interna de rendibilitat, a més de mètriques més immediates, com la millora de la rendibilitat a l'accionista.

"A Espanya pot haver-hi oportunitats, pot haver-hi sinergies, hem de mirar la creació de valor", va comentar fa unes setmanes Onur Genç, conseller delegat de BBVA. "Si sorgeix una oportunitat de fusió, l'analitzarem i prendrem una decisió; la nostra política per millorar el valor és força agressiva", ha afegit Genç aquest dilluns.

Per part seva, el Sabadell necessita una operació corporativa, després que la fusió de Bankia i CaixaBank l'hagi deixat fora de joc; afronta una fortíssima caiguda de la rendibilitat causada per la pandèmia de Covid-19, de manera que els inversors anticipen que aquestes dues entitats podrien protagonitzar la pròxima gran operació corporativa en el sector bancari espanyol.

A la fi de 2019, els analistes d'Alantra ja van anticipar que BBVA hauria de vendre el negoci estatunidenc, que consideraven el "punt feble" del grup. "Redistribuir aquest capital en fusions o adquisicions a Espanya seria una decisió intel·ligent", van afirmar aquests experts, que a més van anticipar que el Sabadell seria l'entitat més atractiva "fins i tot més que Bankia".

Noticias relacionadas

contador