ep archivo   ercros
ERCROS - Archivo

El Consell d'Administració d'Ercros ha acordat proposar a la Junta d'Accionistes un pagament nou de dividend de 0,096 euros per acció, que es faria efectiu el 10 de juliol. El dividend proposat suposa un desemborsament per a la companyia de 8,78 milions d'euros.

  • 3,50€
  • 0,00%

Davant la presentació d'una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el 100% del capital d'Ercros per part de l'empresa portuguesa Bondalti, el 5 de març passat, el Consell ha cregut convenient remunerar l'accionista exclusivament a través del pagament d'un dividend, per tal d'evitar, en nom de al deure de passivitat, la seva intervenció a la borsa amb la compra d'accions pròpies.

A aquests efectes, i per compensar l'accionista, proposa un dividend brut equivalent a un payout del 32,7%.

També relacionat amb la presentació de l'OPA esmentada, el Consell ha decidit proposar a la Junta la renovació dels cinc consellers amb el seu mandat vençut: Antonio Zabalza Martí, com a conseller executiu; Lourdes Vega Fernández, com a consellera independent; Laureano Roldán Aguilar i Eduardo Sánchez Morrondo, com a consellers externs; i Joan Casas Galofré, com a conseller dominical.

Des de finals del 2023, el Consell d'Administració havia estat treballant en una proposta de renovació de consellers, centrada en la incorporació de nous consellers independents i en separar les funcions executives de les de la presidència del consell en dues persones diferents. Aquest pla de treball va ser suspès arran de l'adveniment de l'OPA.

En el marc del procediment de l'OPA, i en data propera a la celebració de la junta general, el consell d'administració haurà d'emetre l'informe d'acceptació o rebuig de l'oferta. Atesa la transcendència d'aquest informe per a la societat i els accionistes destinataris de l'oferta, sembla raonable que sigui emès per l'actual consell d'administració, que coneix en profunditat la companyia i la seva activitat, i n'ha estat responsable fins ara.

D'altra banda, si aquesta OPA, o una oferta competidora, té éxit és raonable que el nou accionista de control pugui configurar el consell, especialment en el cas que Ercros deixi de ser una societat cotitzada, que és l'objectiu declarat de Bondalti.

En qualsevol cas, acabat el procés de l'OPA, els membres del consell es comprometen a posar el càrrec a disposició dels accionistes d'Ercros perquè es pugui renovar el consell.

Noticias relacionadas

contador