michel-barnier-brexit-ue

La tensió entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit no deixa de créixer. El vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, ha demanat aquest dimecres una reunió d'urgència amb el seu homòleg britànic, Michael Gove, responsable de l'aplicació de l'Acord de Retirada del Brexit, també de tot el que es refereix a la frontera irlandesa. A Brussel·les hi ha una "forta preocupació" després dels últims moviments del primer ministre Boris Johnson.

"Demanaré que se celebri al més aviat possible una comissió conjunta extraordinària sobre l'Acord de Retirada perquè els nostres socis del Regne Unit responguin a les nostres fortes preocupacions sobre el projecte de llei" que aquest dimecres presenta Johnson al Parlament britànic, i que podria esborrar d'un sol cop alguns dels compromisos adquirits pels britànics a l'esmentat document, que segons Brussel·les són de compliment obligatori perquè pugui haver-hi un acord comercial.

Així ho ha indicat Sefcovic en una sessió informativa sobre les noves lleis internes previstes a Londres, que amenacen de soscavar el tractat de divorci acordat per Brussel·les i Londres, recull Reuters. En una trucada telefònica amb Sefcovic aquest dimarts, Gove va confirmar el compromís del seu país amb les disposicions del tractat de Brexit a la frontera irlandesa, segons ha explicat un portaveu del govern britànic. Encara que la compareixença de Johnson ha fet sonar totes les alarmes.

Tant que el negociador en cap de la UE per al Brexit, Michel Barnier, que es troba a Londres per a la nova ronda de negociacions entre totes dues parts que va arrencar aquest dimarts, ja ha donat la veu d'alarma. "Tot el que s'ha signat ha de ser respectat", va avisar fa un parell de dies.

Noticias relacionadas

contador