ep el primer ministro de reino unido boris johnson
Rui Vieira/PA Wire/dpa

La lliura esterlina trontolla amb el retorn del Brexit a la taula de negociació. La recent escalada de tensions entre el Regne Unit i la UE amenacen les possibilitats d'un acord entre tots dos de cara als pròxims mesos.

Aquest dilluns, la divisa britànica cotitza amb caigudes del 0,5% enfront del dòlar estatunidenc. Els dos principals esculls que enfronten tots dos bàndols són les ajudes estatals i la pesca.

Boris Johnson, primer ministre britànic, va apujar les apostes aquest diumenge amb un comunicat en el qual afirmava que "és necessari un acord amb els nostres amics europeus abans del Consell Europeu del 15 d'octubre, si és que ha d'entrar en vigor abans de finals d'any".

"Si no podem arribar a un acord per a llavors, no veig la possibilitat d'un acord de comerç lliure entre tots dos, la qual cosa hauríem d'acceptar abans de seguir endavant", postil·la Johnson.

"És molt difícil en aquests moments veure com es pot posar fi a l'actual estancament", reconeixen els experts de Coriolis Technologies en declaracions a la CNBC. Sense un acord amb la UE "serà molt difícil per al Regne Unit mantenir les seves cadenes de subministrament", alerta.

Noticias relacionadas

contador